Вулиці у Чернівцях цьогоріч прибиратимуть одразу вісім підрядників

Пошук
UA EN

Вулиці у Чернівцях цьогоріч прибиратимуть одразу вісім підрядників

Поділись новиною:

Вісім підрядників прибиратимуть вулиці Чернівців у 2024 році. Кількість компаній цьогоріч збільшили через брак робітників.

Про це журналістам на преспідході розповів начальник управління благоустрою, заступник директора департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради Олексій Голованов.

У  грудні 2023 року міський департамент інфраструктури та благоустрою оголосив тендери на прибирання чернівецьких вулиць. Голованов каже, що після початку повномасштабної війни росії частина працівників стала на захист країни.

«Виникла ситуація, що не у всіх наших попередніх підрядників, які приймали участь у прибиранні міста, в утриманні була наявна кількість працівників та яка потрібна. Відповідно ми розбили місто на більшу кількість територій для того, щоб зайшли інші фірми хто хотів би спробувати себе у цьому бізнесі», – пояснює начальник управління.

Учасники тендерів подавали свої заявки на участь на сайті PROZORO. Загалом було представлено вісім лотів з прибирання та підмітання різних ділянок у Чернівцях.

«Ми зі свого боку просто перевіряли учасників аукціонів і тендерів на те, щоби всі їхні заявки, вся їхня документація, кількість людей і види техніки відповідала нашому технічному завданню», – каже Голованов.

У 2024 році вулиці Чернівців прибиратимуть вісім компаній. Серед них – компанії без досвіду роботи. В управлінні благоустрою зауважують, що це не найскладніша робота, тому, щоб не залишати місто неприбраним, підрядникам пішли на певні поступки.

Компанії, які виграли тендери зобов’язалися виконувати роботи якісно. У разі, якщо чистота не задовільнить мешканців громади, то підрядників каратимуть. За словами Голованова, спершу застосують штрафи. Та якщо компанії не зможуть розібратися з виявленим порушенням та вчасно їх не виправлять – розриватимуть договори.

У Чернівцях на прибирання та підмітання вулиць із місцевого бюджету передбачено майже 62 мільйони  гривень. На території Чернівецької громади 1100 вулиць, у тендерах передбачено прибирання та підмітання 320 вулиць.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто відповідає за прибирання міста під час снігопадів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Новим ректором ЧНУ став Руслан Білоскурський: скільки голосів він отримав
У середу, 15 травня, відбулися вибори нового ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У них переміг Руслан Білоскурський, отримавши 766 голосів. Про це пише С4. ...
На Буковину 17 травня приїде митрополит Епіфаній: які заходи відбудуться
У п’ятницю, 17 травня, на Буковину з офіційним візитом приїде Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший митрополит Епіфаній. Про це інформує С4 з посиланням на Facebook-сторінку Черніве...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано