Апарат МРТ, лінійний прискорювач й агіографічні системи: лікарні Буковини поповняться новим обладнанням

Пошук
UA EN

Апарат МРТ, лінійний прискорювач й агіографічні системи: лікарні Буковини поповняться новим обладнанням

Здоров'я
15.05
18:24

Поділись новиною:

Під час робочого візиту на Буковину перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров анонсував придбання для медичних закладів області нового обладнання.

Про це пише С4 з посиланням на начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Руслана Запаранюка.

Фото ілюстративне/pixabay

Так, під час зустрічі з Дубровим в ОВА обговорили готовність закладів охорони здоров’я Чернівецької області до встановлення сучасного дороговартісного медичного обладнання для діагностики захворювань. Його, за словами Запаранюка, МОЗ України найближчим часом закупить для області коштом Світового банку.

Крім того, у рамках спільного проєкту МОЗ та Світового банку «Додаткове фінансування Проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» укладено договір на закупівлю та постачання агіографічних систем для ендоваскулярних нейроінтервенційних втручань, одна з яких буде встановлена у Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги.

Також за кошти Державного бюджету України та кошти уряду Японії планується закупівля магнітно-резонансних томографів, один з яких буде встановлено в ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» та лінійного прискорювача для ОКНП «Буковинський клінічний онкологічний центр».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькій міській дитячій лікарні відкрили відділення невідкладних станів, в якому з’явився новий комп’ютерний томограф.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано