Нова комунальна парковка у Чернівцях: де вона розташована та коли почне працювати

Пошук
UA EN

Нова комунальна парковка у Чернівцях: де вона розташована та коли почне працювати

Поділись новиною:

На балансі комунального підприємства «МіськШЕП» перебувають 23 паркувальні майданчики. Цьогоріч на одну парковку стане більше. Вона розташована на території Свято-Духівського кафедрального собору в центрі міста.

Про те, яким планують облаштувати паркувальний майданчик та яка ситуація з паркуванням у місті – дізнавалися журналісти С4 у новому випуску спецпроєкту «Чернівці. Перезавантаження».

Земельну ділянку біля Свято-Духівського кафедрального собору передали у постійне користування МКП «МіськШЕП» на засіданні міської ради 25 квітня. Перш ніж облаштувати паркувальний майданчик, підприємство має пройти низку бюрократичних процедур.

«Зараз триває оформлення земельної ділянки, правокористування, пізніше будемо розробляти паспорт парковки для того, щоби все було згідно з чинним законодавством», – говорить директор МКП «МіськШеп» Григорій Оробець.

За його словами, під час огляду цієї ділянки зіткнулися зі спротивом парафіян собору.

«Сказали, що будуть лягати під колеса. Вони виступають проти того, щоб ми робили тут платний паркувальний майданчик, при тому, що люди тут оплачують (паркування – ред.) і зараз. Вони це не підтверджують, кажуть, що тут безкоштовна парковка. Також просили, щоб я показав документи, але це ж сесійне рішення. Вони були орендарями, зараз вас позбавили права. Вони кажуть: “Ми нічого не бачили, це наша земля”. Тут земельна ділянка передається у постійне користування, і ми будемо платити податок саме за земельну ділянку, а не паркувальний збір», – каже Оробець.

Парковка в районі вулиці Кафедральної почне працювати після проходження необхідних процедур і буде оформлення згідно з вимогами законодавства.

«Це нормативні заїзди-виїзди, нормативний розмір паркувального місця, розмітка. Можливо, без термінала не вдасться обійтися. Але якщо людина має додаток, при виїзді побачить, скільки він має заплатити за парковку. І вже коли буде оплата, шлагбаум автоматично буде підійматися і відпускати автомобіль. Жодна машина не зможе вже запаркуватися тут, як на інших парковках – хтось грає в лотерею, думає, що інспектор не прийде. А тут, якщо буде виїзд і в’їзд за допомогою шлагбаума, то всі машини, які заїжджають, будуть змушені оплатити за парковку», – запевняє директор підприємства.

Наразі на балансі «МіськШЕПу» є 23 пакувальні майданчики. Загальна кількість місць – 430, з них близько 55 – для людей з інвалідністю.

«У нас є такі види абонементів: вуличний (місячний та річний) та універсальний (одноденний, місячний та річний). Чим відрізняються вуличні від універсального? Вуличний значно дешевший, ніж універсальний. Якщо ви купляєте вуличний абонемент, ви можете паркуватися саме на тій вулиці, де розташований паркувальний майданчик. Якщо ми говоримо про вулицю Франка, то це практично вся її протяжність. Якщо ви купляєте абонемент за 700 грн на місяць, то на цілій вулиці ви можете паркуватися. Або за 6,5 тис. грн – річний. Протягом року на вулиці Франка можете паркуватися, якщо є вільні місця. Ще хочу зазначити, що купівля абонемента не передбачає купівлю саме місця, тільки при наявності вільного місця ви можете запаркуватися. Якщо мова йде про універсальний, то можна запаркуватися на будь-якому майданчику, яке обслуговує наше підприємство. Якщо ви їздите по місту часто у різні локації і паркуєтеся на наших майданчиках, то ви одноденний купляєте і паркуєтеся на будь-якому майданчику. Купівля відбувається через застосунок CarP, в якому  вводите реєстраційний знак автомобіля, обираєте абонемент, який вас цікавить і оплачуєте карткою», – додає директор МКП «МіськШеп» Григорій Оробець.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано