У хотинському притулку волонтери опікуються евакуйованими тваринами: буковинців просять про допомогу  

Пошук
UA EN

У хотинському притулку волонтери опікуються евакуйованими тваринами: буковинців просять про допомогу  

Поділись новиною:

До Хотина нещодавно евакуювали тварин з Херсона. Загалом за рік у місцевому притулку прийняли понад сотню чотирилапих, яких вивезли з-під обстрілів, тому місць й всього необхідно для їх утримання не вистачає.

Як вивозили чотирилапих та якої допомоги для тварин просять волонтери – дізнавалися журналісти С4.

12 травня до Хотина прибув автомобіль з евакуйованими тваринами з Херсона. 33 тварини, серед яких коти й собаки, знайшли прихисток у місцевому притулку.

«Там залишилось ще дуже багато тварин. Набагато більше, ніж ми забрали. Люди евакуюються, тварин залишають. Деякі вже два роки самі. Хлопці як можуть своїм коштом купують корм і підгодовують їх. Те, що самі їдять, те і дають цим тваринкам», – розповідає волонтерка Тетяна Чередніченко, яка побачила в Херсоні покинутих тварин й організувала їх евакуацію.

Волонтерка пригадує, що тварини не були агресивними й не опирались, коли їх забирали, а навпаки – були переляканими. Тетяна Чередніченко зауважує, що у частини чотирилапих може бути контузія через постійні вибухи.

 У притулку це не перші евакуйовані тварини. Собака Ольта з’явилась два місяці тому. Від неї відмовились переселенці, які виїжджали за кордон й викинули на вулицю.

«До мене звернулись військові, які знайшли собаку, і я її прийняла. Наступного дня її забрали в родину. В дуже гарну родину, як я бачила. Через пів року її підкинули до нашого притулку. На нас чекала під дощем. Зараз я поки що нікому не хочу її віддавати», – говорить волонтерка Юлія Попович.

За два роки у притулку прилаштували понад три тисячі тварин, кожного тижня сюди прибуває по п’ять-шість чотирилапих. Волонтери пригадують, що колись до притулку привозили й по 15-17 тварин на день, їхня кількість значно збільшилась після початку повномасштабного вторгнення росіян.

Торік у Хотині вдалось прилаштувати 105 евакуйованих тварин з Херсона у нові родини. Наразі у притулку перебуває 230 тварин, які потребують додаткового лікування, харчування та опіки. Волонтери просять допомоги з утриманням чотирилапих. Задонатити можна за цим номером картки: 4149499397216423.

Нагадаємо, раніше допомоги з утриманням чотирилапих просили у МКП «Центр стерилізації тварин», де наразі утримують 250 собак, з яких лише 44 фінансують коштами місцевого бюджету.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано