Директорка чернівецької гімназії №5 подала до суду через догану за порушення прав дітей

Пошук
UA EN

Директорка чернівецької гімназії №5 подала до суду через догану за порушення прав дітей

Поділись новиною:

Директора гімназії №5 у Чернівцях Віра Сопетик судитиметься з міським управлінням освіти через оголошену їй догану.

Про це у відеозверненні сказала начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук, пише С4.

За словами Ткачук, догану директорці школи оголосили, реагуючи на скарги батьків, за порушення прав дітей, а також допущення приниження їх честі та гідності.

«Директорка не визнала своєї вини. Ба більше подала до суду, щоб скасувати наказ управління освіти про оголошення їй догани», – сказала начальниця управління.

Нагадаємо, у березні у гімназії №5 «Інтеграл» розгорівся скандал після того, як до учнів трьох класів з виховним уроком прийшла представниця поліції, яка цькувала, залякувала та принижувала гідність дітей. За цим спостерігали класні керівники, педагоги та директорка гімназії Віра Сопетик, яка, каже Ірина Ткачук, була не тільки свідком виховного процесу, але і його безпосередньо учасницею.

У коментарі журналістам С4 Віра Сопетик раніше говорила, що виховну бесіду з учнями провели через погану поведінку школярів та небажання вчитися.

«Дітей не принижували. Я була присутня тільки у 8 класі. В 5-их класах я не була. Те, що пишуть у соцмережах – це наклепи. Питали дітей, що таке підмет, коли День Конституції. Я не вбачаю в цьому якогось криміналу. Було сказано, що кожна дитина повинна знати. Дітей фізично ніхто не перенавантажував, не ображав, не принижував. А на уроці фізкультури вони не займаються фізичними вправами? Не присідають, не віджимаються? Те саме вони роблять», – стверджувала Віра Сопетик.

На час проведення розслідування інциденту управління освіти відсторонило Сопетик від виконання обов’язків. Водночас поліцейській, яка цькувала учнів, призначили дисциплінарне стягнення й заборонили працювати з дітьми.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівецькій міській раді завершилася IV хвиля стажування молоді
Два місяці 46 студентів стажувалися у структурних підрозділах Чернівецької міської ради за економічним, юридичним, інвестиційним, екологічним, архітектурним та іншими напрямками. Про це повідомляє...
Коли школярі на Буковині підуть на літні канікули: оприлюднено графік
Більшість шкіл у Чернівецькій області підуть на літні канікули наприкінці травня. Свідоцтва про здобуття середньої освіти випускники отримають в червні. Про це повідомили в департаменті освіти і н...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано