Румунські правоохоронці на «Порубному» передали ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

Пошук
UA EN

Румунські правоохоронці на «Порубному» передали ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

Поділись новиною:

Румунські правоохоронці екстрадували до України одного з організаторів відомого міжнародного наркосиндикату, який відповідав за діяльність в Україні та країнах ЄС. Передача підозрюваного відбулася на пункті пропуску «Порубне – Сірет».

Про це пише С4 з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що один з керівників злочинної організації переховується в Румунії. Працівники ДБР повідомили йому про підозру ще у листопаді 2023 року та у грудні 2023 року оголосили його у міжнародний розшук.

Після встановлення його місця перебування у лютому 2024 року ДБР звернулось з клопотанням до правоохоронних органів Румунії, які його й затримали.

За рішенням судів Румунії на міжнародному пункті пропуску «Порубне – Сірет» 29 квітня підозрюваного передано представникам Державного бюро розслідувань.

У ДБР додають, що це вже восьмий учасник цієї злочинної організації, якого затримали слідчі.  

Що відомо про злочинну організацію

Діяльність організації, яка діяла за участі правоохоронців, була спрямована на незаконне виробництво, перевезення, зберігання з метою збуту, незаконний збут психотропних речовин – PVP, 4-ММС (4-метилметкатинон) та амфетаміну в особливо великих розмірах та їх контрабанду з України до країн Європейського Союзу, а також до рф.

У ході розслідування правоохоронці вилучили понад 300 кілограмів заборонених речовин на понад 200 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівцях арештували чоловіка, якого підозрюють у зберіганні та продажі наркотиків.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях протягом чотирьох днів можна буде здати кров для ЗСУ: яких груп потребують
У Чернівцях з 17 до 20 травня збиратимуть кров для українських захисників. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр служби крові. Фото: pixabay Зазначається, що на ці дати ...
Новим ректором ЧНУ став Руслан Білоскурський: скільки голосів він отримав
У середу, 15 травня, відбулися вибори нового ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У них переміг Руслан Білоскурський, отримавши 766 голосів. Про це пише С4. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано