Буковинці почали масово звертатися до сервісних центрів МВС, щоб перереєструвати свої автівки

Пошук
UA EN

Буковинці почали масово звертатися до сервісних центрів МВС, щоб перереєструвати свої автівки

Поділись новиною:

До сервісного центру МВС у Чернівцях почали масово звертатися за послугою перереєстрації свого транспорту. Ажіотаж серед водіїв спричинило ухвалення змін до закону «Про мобілізацію».

Про це повідомив начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Чернівецькій області Василь Душинський, передають журналісти С4.

Від початку 2023 року по 29 квітня 2023 року сервісні центри МВС в Чернівецькій області здійснили 15398 перереєстрацій транспортних засобів. У цей же період 2024 року таких послуг надали вже 18281. 

«З початку впровадження цієї послуги в Україні її отримали 55 000 осіб. Безпосередньо до нас люди звертаються як за онлайн-чергою, так і безпосередньо у терміналі. У 7341 територіальному сервісному центрі є 10 адміністраторів. Навантаження на одного адміністратора – до 20 операцій в день», – зауважує Василь Душинський.

У березні сервісні центри МВС Чернівецької області перереєстрували 4199 транспортних засобів. Станом на 29 квітня такою послугою скористалось 5075 буковинців. Серед них найбільше замовляють перереєстрацію за договором купівлі-продажу.

Автівку перереєструвати можна й онлайн, якщо є цифровий підпис. А потім «Укрпоштою» отримати свідоцтво про реєстрацію упродовж 10 днів і номерні знаки. 

Нагадаємо, згідно з новим законом про мобілізацію, який набере чинності вже 18 травня, за неявку до військкоматів або інше невиконання мобілізаційних обов’язків, ТЦК та СП може звернутися до суду щодо тимчасового обмеження права керування транспортом.

Крім того, закон передбачає виконання військово-транспортного обов’язку. Відповідно до нього, транспорт громадян можуть вилучати на користь ЗСУ, проте цього не будуть робити, якщо власник немає іншого.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Масштабне відключення: частина Чернівців 22 травня перебуватиме без води
У Чернівцях понад три десятки вулиць 22 травня будуть без води через встановлення нових приладів обліку на насосній станції. Про це пише С4 з посиланням на «Чернівціводоканал». З 09:00 до 2...
На вулиці Жасминній у Чернівцях завершили ремонт покриття (фото)
У Чернівцях завершили ремонтувати асфальтне покриття на вулиці Жасминній. Нині її відкрили для проїзду транспорту. Про це повідомив міський голова Роман Клічук, пише С4. За сл...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано