У Хотині після 30-річної перерви запустили безкоштовний муніципальний транспорт

Пошук
UA EN

У Хотині після 30-річної перерви запустили безкоштовний муніципальний транспорт

Поділись новиною:

У Хотині з 2 травня почне курсувати муніципальний транспорт, який їздитиме за кільцевим маршрутом через село Атаки.

Про це інформує С4 з посиланням на Хотинського міського голову Андрія Дранчука.

Таким чином, за словами Дранчука, міська рада хоче підтримати вразливі категорії населення громади: пенсіонерів, багатодітні сім’ї, родини військовослужбовців, зокрема полеглих Героїв.

Міський громадський транспорт курсуватиме за маршрутом, який відомий серед хотинчан як кільцевий Хотин-Атаки-Хотин. Він їздитиме шість днів на тиждень по шість рейсів щодня й матиме сім зупинок. У процесі роботи кільцевого автобуса буде коригуватися його графік – відповідно до завантаженості і потреб громадян.

«Транспорт розрахований для всіх мешканців громади і найголовніше – безкоштовний для жителів Хотинської громади. Такий крок особливо важливий перед Великоднем і провідним тижнем, коли сотням жителів потрібно добиратися як з околиць до центру міста, ринку і крамниць, так і щоб провідати могили рідних на кладовищах», – зазначив посадовець.

На маршруті курсуватимуть два сучасних автобуси Man і Mercedes, які обладнані для перевезення маломобільних груп населення. Цей транспорт, додає Дранчук, як підтримку надали партнери громади з німецького міста Тельтов за сприяння Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Буковині у двох пунктах пропуску пасажирські автобуси зможуть обирати час перетину кордону.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях протягом чотирьох днів можна буде здати кров для ЗСУ: яких груп потребують
У Чернівцях з 17 до 20 травня збиратимуть кров для українських захисників. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр служби крові. Фото: pixabay Зазначається, що на ці дати ...
Новим ректором ЧНУ став Руслан Білоскурський: скільки голосів він отримав
У середу, 15 травня, відбулися вибори нового ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У них переміг Руслан Білоскурський, отримавши 766 голосів. Про це пише С4. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано