Шахраї протягом доби виманили у буковинців майже 50 тис. грн і 380 доларів: які схеми використали аферисти

Пошук
UA EN

Шахраї протягом доби виманили у буковинців майже 50 тис. грн і 380 доларів: які схеми використали аферисти

Поділись новиною:

Четверо буковинців потрапили на гачок шахраїв і втратили чималу суму грошей. Аферисти використали різні схеми обману, тож правоохоронці вкотре закликали громадян бути обачним, не переходити за підозрілими посиланнями і не довіряти неперевіреній інформації.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області.

Так, 15 травня, до Вижницького районного відділу поліції звернулася 23-річна жителька села Розтоки. Заявниця розповіла поліцейським, що побачила оголошення в соціальній мережі про можливість отримання соціальної допомоги. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням та для реєстрації ввела дані своєї банківської картки, в результаті чого з її рахунку аферисти перерахували 14 тисяч гривень.

Також цього дня у подібну шахрайську пастку потрапив 57-річний житель села Колінківці. Чоловік розповів співробітникам поліції про те, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником благодійної організації. Співрозмовник повідомив буковинцю про можливість отримання додаткової грошової виплати. Чоловік повірив невідомому та надав дані свого карткового рахунку, а надалі отримав сповіщення про перерахування понад 30 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Ще однією жертвою онлайн-афери стала 62-річна чернівчанка. Заявниця повідомила працівникам Чернівецького райуправління поліції, що під час листування в месенджері знайомий попросив позичити йому терміново гроші. Жінка хотіла допомогти другу та перерахувала 5000 гривень на рахунок вказаний товаришем. А надалі дізналася, що його акаунт зламали шахраї.

Крім цього, від шахрайських дій потерпів ще 36-річний житель села Шилівці Дністровського району. Заявник розповів співробітникам поліції, що після того, як він перейшов за посиланням отриманим в SMS-повідомленні, з його рахунку невідома особа перерахувала 380 доларів США.

За вказаними фактами працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що шахраї вкрали з картки довірливої буковинки майже 175 тис. грн, пропонуючи їй нібито покращити мобільний зв’язок.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано