Буковина ввійшла до п’ятірки областей, де найкраще розвивається реабілітаційна допомога

Пошук
UA EN

Буковина ввійшла до п’ятірки областей, де найкраще розвивається реабілітаційна допомога

Здоров'я
16.05
12:51

Поділись новиною:

Медичні заклади Чернівецької області увійшли до п’ятірки кращих регіонів України за рівнем розвитку реабілітаційної допомоги. Наразі на Буковині такі послуги можна отримати у двох десятках лікарень.

Такі результати оприлюднило Міністерство охорони здоров’я, пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну військову адміністрацію.

Зазначається, що наразі на Буковині за 54 пакетом первинної медичної допомоги в рамках програми медичних гарантій «Реабілітаційна допомога в амбулаторних умовах» законтрактовано вже 20 закладів охорони здоров’я. Це п’яте місце у всеукраїнському рейтингу. Не уклала відповідний контракт лише Вижницька лікарня.

Окрім амбулаторної реабілітації, на Буковині активно розвивається і стаціонарна ланка. Так, у Чернівецькій області законтрактовано шість закладів охорони здоров’я, які надаватимуть стаціонарну реабілітацію дорослим та дітям за 53 пакетом ПМГ: одна надкластерна та п’ять кластерних лікарень. Для цих потреб в області розгорнуто 150 спеціалізованих реабілітаційних ліжок. Це восьме місце у всеукраїнському рейтингу.

За даними ОВА, не долучилися поки що до надання цієї послуги лише кілька медзакладів регіону: надкластерна лікарня ОКНП «Лікарня швидкої медичної допомоги», кластерні лікарні у Вижниці та Сокирянах.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у лікарні Буковини планують закупити нове обладнання.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано