Після поранення на війні повернувся на роботу в цирк: історія добровольця Юрія Щура

Пошук
UA EN

Після поранення на війні повернувся на роботу в цирк: історія добровольця Юрія Щура

Війна
16.05
16:16

Поділись новиною:

Юрій та Тамара Щур 13 років разом працюють клоунами в цирку. На початку повномасштабного вторгнення Юрій пішов добровольцем захищати Україну. Після двох років війни, отримавши поранення під Соледаром, повернувся на циркову арену.

Історію добровольця дізнавалися журналісти С4.

Тамара та Юрій Щур кияни. 24 лютого 2022 року подружжя прокинулося від звуків вибухів. За місяць Юрій пішов добровольцем на війну.

«Виховання, мабуть, таке. Я не міг не піти», – говорить Юрій Щур.

Його дружина пригадує, що не хотіла відпускати чоловіка на війну і для цього сховала його паспорт і військовий квиток.

Юрій з позивним «Шапіто» майже два роки у складі президентської бригади ім. Богдана Хмельницького виконував бойові завдання під Соледаром та Бахмутом. Був стрільцем-гранатометником. 

«Я його підтримувала, старалася не плакати. Коли він йшов, казав: “Бусінка, я п’ять днів не буду виходити на зв’язок”. Для мене це були найстрашніші дні», – каже Тамара Щур.

Фото з особистого архіву Юрія Щура

Під Соледаром Юрій отримав поранення на коліні. Після операції чоловік чотири місця відновлювався. Наприкінці 2023 року Юрій звільнився з військової служби й повернувся у цирк. 

«Перший раз після поранення я потрапив у Київський державний цирк. Я всю програму з дружиною проплакав. Всі сміються, а ми плачемо. Першу виставу трохи важкувато було ставити. Десь через два-три тижні повернувся у норму», – додає Юрій Щур.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію боксера та кандидата в майстри спорту із Чернівців Юрія Івановича, який загинув, рятуючи своїх побратимів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано