Скошування газонів: як часто його проводять у Чернівцях та як в цьому допомагає нова техніка

Пошук
UA EN

Скошування газонів: як часто його проводять у Чернівцях та як в цьому допомагає нова техніка

Поділись новиною:

Скошування газонів у місті – це повсякденна задача комунального підприємства «Містосервіс». Косять траву комунальники з квітня до жовтня. Цьогоріч свою роботу підсилили новою технікою.

Як часто у Чернівцях скошують траву та як у цьому комунальникам допомагає нове обладнання – дізнавалися журналісти С4 у новому випуску спецпроєкту «Чернівці. Перезавантаження».

Директор КП «Містосервіс» Роман Никифорук каже, що зазвичай протягом року у місті відбувається вісім покосів на рік. Скошувати траву комунальники починають раніше, щоби було легше впоратись із високими рослинами.

«Зараз триває другий покіс, зокрема проспекту Незалежності. Перший ми почали у третій декаді квітня. Останній, за розрахунками, припадає на жовтень, але зазвичай, це вже частковий покіс, там де ще є трава. Основний покіс завершуємо у вересні. У травні буде ще одне скошування, швидше за все. Але все буде залежати від погоди – якщо багато опадів, треба буде робити ще додатковий покіс, а далі вже з періодичністю один раз в місяць», – зауважив Никифорук.

За його словами, «Містосервіс» обслуговує територію, обмежену вулицями Скальда, Садова, Героїв Майдану, проспект Незалежності, Полєтаєва, Небесної Сотні і Щербанюка. Майже на всіх цих вулицях є зелені газони, які утримують, прибирають і скошують спеціальною технікою, яку підприємство отримало від «МіськШЕПу».

«Це універсальна машина, вона вже працювала взимку, прибирала тротуари. Вона має зимове обладнання – піскорозкидач і щітки. Для покосів ми її використовуємо вперше. Наша відома “Жужа-2”. Ця техніка себе абсолютно виправдовує. Вона нам дуже сильно допомагає, враховуючи критичний брак людського ресурсу. Продуктивність такої машини – 4 тис. кв. м ідеальних газонів у мотогодину. До прикладу, проспект має 14 тис. кв. м газонів, то для проспекту достатньо 3,5-4 мотогодини», – розповідає директор «Містосервісу».

У дворах, каже Никифорук, не можуть використовувати техніку, тому комунальники скошують траву вручну за допомогою тримера. Загалом над цим працює чотири людини. Тример на новій техніці закритий спеціальним ковпаком, тож трава не розлітається, і, на відміну від мотокоси, таке обладнання безпечне для оточуючих.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано