Генштаб: Сили оборони зірвали плани ворога щодо просування вглиб Харківщини

Пошук
UA EN

Генштаб: Сили оборони зірвали плани ворога щодо просування вглиб Харківщини

Війна
16.05
11:40

Поділись новиною:

Розпочалася 813 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Сили оборони продовжують захищати зайняті рубежі та проводять заходи для недопущення просування противника в глибину території.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

З початку наступальних дій ворога 10 травня на Харківському напрямку Сили оборони примусили значно знизити активність російських окупантів. Плани ворога максимально вклинитись у глибину міської забудови Вовчанська і там закріпитися – зірвано.

З початку цієї доби українські підрозділи продовжують виконання бойових завдань в межах міської забудови Вовчанська в північній частині міста, тримають ворога під вогневим контролем. Бойові дії тривають, ситуацію у Генштабі називають контрольованою.

На Куп’янському напрямку російські окупанти за підтримки бронетехніки намагаються атакувати наші позиції на напрямку Крохмальне – Берестове. Тут українські захисники знищили танк та бойову машину піхоти. Бій триває, ситуація контрольована. Також наші захисники покращили тактичне положення та відтіснили противника в районі північніше Кислівки.

На Сіверському напрямку противник провів одну атаку на напрямку Веселе – Званівка, змін у положенні наших військ немає. Тривають бої на напрямку Яковлівка – Роздолівка.

На Краматорському напрямку ворог тричі буз успіху намагався прорвати оборону наших військ на напрямках Бахмут – Кліщіївка, Бахмут – Андріївка. Тривають бої в районі населеного пункту Григорівка. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку наші захисники відбили три атаки на напрямках Водяне – Нетайлове, Первомайське – Нетайлове. Бойові дії тривають. Ситуація контрольована.

На Курахівському напрямку російські окупанти здійснили три атаки на напрямках Водяне – Нетайлове, Славне – Новомихайлівка. Бої ще тривають на напрямках Солодке – Костянтинівка та Солодке – Водяне. Наразі, зазначають у ЗСУ, втрат позицій не допущено.

На Времівському напрямку противник здійснив три атаки на напрямках Старомлинівка – Урожайне, проте без успіху. Завітне Бажання – Старомайорське. На напрямку Володине – Старомайорське Сили оборони продовжують стримування ворога. Нині втрат позицій не допущено, ситуація контрольована.

На Придніпровському напрямку противник не відмовляється від спроб витіснити Сили оборони з лівого берега Дніпра. Протягом цієї доби здійснив три атаки позицій наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. Втрат позицій не допущено.

З початку доби відбулося загалом 23 бойових зіткнення, противник завдав два ракетних, чотири авіаційних удари із застосуванням восьми КАБів та 48 ударів дронами-камікадзе, здійснив 564 обстріли позицій наших військ.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що протягом 15 травня українські військові знищили ще 1520 загарбників, 30 бронемашин, 27 артсистем та 19 танків. Загалом від початку повномасштабного вторгнення ЗСУ ліквідували понад 488 тисяч російських армійців.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано