Окупанти штурмували позиції ЗСУ на семи напрямках: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

Окупанти штурмували позиції ЗСУ на семи напрямках: головне зі зведення Генштабу

Війна
02.05
09:05

Поділись новиною:

Триває 799 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби на різних ділянках фронту відбулося 121 бойове зіткнення.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Ворожі обстріли

Загалом ворог завдав п’ять ракетних та 63 авіаційний удари, здійснив 72 обстріли з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Харків, Золочів, Глибоке, Велика Данилівка, Слобожанське, Куп’янськ, Борова Харківської області; Диліївка, Соловйове, Очеретине, Новоселівка, Прогрес, Уманське, Желанне, Новожеланне, Новомихайлівка, Костянтинівка, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Лобкове, Оріхів Запорізької області; Ольгівка, Тягинка, Велетенське Херсонської області.

Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на напрямках

На Куп’янському напрямку наші воїни відбили 14 атак в районах населених пунктів Петропавлівка, Іванівка, Кислівка, Котлярівка, Берестове, Копанки Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку захисники відбили 14 атак, здійснених противником в районах населених пунктів Греківка, Новоєгорівка, Невське та Серебрянського лісництва Луганської області, а також Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 20 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Новий Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 39 атак в районах населених пунктів Калинове, Архангельське, Прогрес, Очеретине, Сокіл, Соловйове, Новопокровське, Семенівка, Уманське, Яснобродівка, Нетайлове, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог два рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби здійснив дев’ять атак на позиції наших військ, проте без успіху.

Втрати ворога

Водночас авіація та підрозділи ракетних військ Сил оборони завдали ураження по пункту управління, наземній станції управління БпЛА та по восьми районах зосередження особового складу противника.

Крім того, за даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби ЗСУ вдалося ліквідувати ще орієнтовно 1030 окупантів, знищити 20 ворожих танків, 29 бойових броньованих машин і 20 артилерійських систем.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення росія втрати на війні проти України понад 470 тисяч своїх військових.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях протягом чотирьох днів можна буде здати кров для ЗСУ: яких груп потребують
У Чернівцях з 17 до 20 травня збиратимуть кров для українських захисників. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр служби крові. Фото: pixabay Зазначається, що на ці дати ...
Новим ректором ЧНУ став Руслан Білоскурський: скільки голосів він отримав
У середу, 15 травня, відбулися вибори нового ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У них переміг Руслан Білоскурський, отримавши 766 голосів. Про це пише С4. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано