Відомий волонтер з Херсона дядя Гріша у Чернівцях збирає на безпілотники українським військовим

Пошук
UA EN

Відомий волонтер з Херсона дядя Гріша у Чернівцях збирає на безпілотники українським військовим

Війна
17.04
11:02

Поділись новиною:

До Чернівців приїхав відомий волонтер-десантник з Херсона Григорій Янченко. У свої 77 років чоловік на колісному візку їздить містами України та збирає кошти на дрони для ЗСУ.

З волонтером поспілкувалися і журналісти С4.

Григорій Янченко – більш відомий як дядя Гріша з Херсона. Після служби в радянській армії втратив обидві ноги та пальці на руках. Переніс 34 операції. Волонтерством займається з 2014 року, аби допомогти Збройним силам України.

«Мене інколи військові, коли приїжджаю на Схід, запитують: “Ну в такому віці… Скільки ж ти можеш працювати? Це дуже тяжко, а потім ще їздити, передавати”. Я кажу: “Поки ви будете стояти тут, до тих пір я буду працювати, наскільки мені дозволить стан мого здоров’я і можливості”», – говорить дядя Гріша.

Відомим Григорій Янченко став після початку повномасштабного вторгнення росіян. Уже в окупованому Херсоні він виступав з гімном та українськими піснями у людних місцях. 

У нас в Херсоні були і буряти, і чеченці, і “ДНР-івці”, і “ЛНР-івці”. Усі були народності там присутні. Але ті ж буряти, що вони розуміються в цій музиці ­– нічого. Ви розумієте, люди, перебуваючи під окупацією, бояться всього, але ти своїми піснями, своїми вчинками, надаєш їм можливість вірити у те, що прийдуть українські війська звільнять, і все буде добре», – каже волонтер.

Григорій Янченко їздить по Україні і збирає кошти на безпілотники для українських військових.

«Мені сказали, що у Чернівцях найбільш людне місце – це вулиця Кобилянської. Я буду або на початку вулиці, або я просто буду проїжджати по вулиці, або я десь зупинюсь посеред вулиці. Буде звучати музика, будуть прапори, всі мене будуть бачити. Мені приємно, що вийшов мер. Сам мер, особисто. Привітався, поцікавився, чим я займаюсь, хто я такий, звідки я приїхав», – ділиться Григорій Янченко.

У Чернівцях волонтер планує пробути до кінця тижня. Закликає не бути байдужими, адже потреби військових лише зростають.

«Коли підходять жіночки 60+, 50+ і кидають кошти, мене пробивають сльози. Ви розумієте, люди жили при радянській владі, жили при українській владі. Молодики дають монети – 5, 10 кидають і йдуть далі, пити каву. Йде бабуся, кидає 50-100 грн, я говорю: “Слухайте, можливо, вам потрібні більше, можливо вам треба на щось”, на що відповідає: “Ні, це нашим хлопчикам”», – зауважує волонтер.

Григорій Янченко додає, що деколи й сам віддає всю свою пенсію на потреби військовим, адже переконаний, що наразі головне – звільнити Україну від загарбників. 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з Григорієм Янченком у Чернівцях зустрівся міський голова Роман Клічук.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Дністровському водосховищі за два тижні рівень води опустився на понад 3 метри: чим це загрожує
На Дністровському водосховищі в останні 15 днів спостерігають зниження рівнів води. Це може вплинути на ефективність нересту в риб. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патрул...
Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано