На Дністровському водосховищі за два тижні рівень води опустився на понад 3 метри: чим це загрожує

Пошук
UA EN

На Дністровському водосховищі за два тижні рівень води опустився на понад 3 метри: чим це загрожує

Поділись новиною:

На Дністровському водосховищі в останні 15 днів спостерігають зниження рівнів води. Це може вплинути на ефективність нересту в риб.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патруль.

Так, починаючи з 14 квітня 2024 року і до сьогодні фахівці зафіксували зміну рівня зі 120,83 мБС до 117,68 мБС, тобто за 15 днів вода впала на 3,15 метра.

«Такі різкі коливання рівня води, особливо у весняно-літній період, завдають великої шкоди екосистемі водойми, внаслідок чого різко осушуються природні нерестовища, гине ікра цінних видів риб на осушених берегах та з кожним роком зменшується популяція даних видів, що в майбутньому може призвести до екологічного спустошення іхтіофауни водойми», – пояснюють у відомості.

У рибоохоронному патрулі додають, що несприятливий гідрологічний режим і пов’язана з цим недостатня розвиненість нерестового фонду є основним лімітуючим фактором, який впливає на ефективність нересту риб у Дністровському водосховищі.

Нагадаємо, з 1 квітня на Дністровському водосховищі діє нерестова заборона на вилов риби.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях протягом чотирьох днів можна буде здати кров для ЗСУ: яких груп потребують
У Чернівцях з 17 до 20 травня збиратимуть кров для українських захисників. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр служби крові. Фото: pixabay Зазначається, що на ці дати ...
Новим ректором ЧНУ став Руслан Білоскурський: скільки голосів він отримав
У середу, 15 травня, відбулися вибори нового ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У них переміг Руслан Білоскурський, отримавши 766 голосів. Про це пише С4. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано