У Чернівцях стартував всеукраїнський проєкт «Моя група крові» (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

У Чернівцях стартував всеукраїнський проєкт «Моя група крові» (фоторепортаж)

Здоров'я
06.04
10:46

Поділись новиною:

У рамках Всеукраїнського проєкту «Моя група крові» протягом квітня у Чернівцях усі охочі за кілька хвилин можуть дізнатись свою групу крові. Спеціальні тести створили для військових, яких можна підтримати донатом у вигляді купленої прикраси із зображенням своєї групи крові. 

Про це журналістам С4 розповіла генеральна директорка КНП «Чернівецький обласний центр служби крові» Анжеліка Каланча.

Сертифіковані інструктори проєкту «Моя група крові» проводять тестування методом EldonCard. Процедура займає 2-3 хвилини.

«Це карти, які не потребують температурних режимів, які можуть використовуватись на полі бою, щоб швидко визначити групу крові. Це все підсушується, заламіновується. І даруємо вам карту із зображенням картини групи крові саме вашої», – пояснює Анжеліка Каланча.

Чернівці стали одним із шести міст, де розпочалась акція. Окрім тестування, чернівчани зможуть придбати ювелірні прикраси із зображенням групи крові з лімітованої серії українського бренду.

«Кошти, виручені за ці прикраси, будуть скеровані на обладнання для бойових медиків на передову, саме на переливання крові, для зберігання крові, для нагрівання крові перед переливанням», – додає гендиректорка центру служби крові.

Акція відбуватиметься щоп’ятниці упродовж квітня. Про місця проведення можна буде дізнатись з офіційних сторінок Чернівецького обласного центру служби крові.

Фоторепортаж: Тарас Піц.

Нагадаємо, раніше Анжеліка Каланча розповідала журналістам С4 про те, що наразі у Чернівецькій області достатньо запасів крові як для покриття потреб буковинців, так і військових на фронті, проте донорів на Буковині потребують завжди.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
В Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
У середу, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Символом памʼяті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі,...
Війна
08.05
09:01
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано