Поставити свічку й посповідатися онлайн: єпископ Феогност розповів, як церква ставиться до релігії в інтернеті

Пошук
UA EN

Поставити свічку й посповідатися онлайн: єпископ Феогност розповів, як церква ставиться до релігії в інтернеті

Культура
08.05
16:47

Поділись новиною:

Деякі церковні ритуали та таїнства можна проводити лише в храмі. Навіть онлайн-богослужіння не може замінити походу до церкви.

Про це в ефірі програми «Що коїться» на телеканалі C4 сказав очільник Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ єпископ Феогност.

Єпископ Феогност каже, що засуджує тенденцію користувачів соціальних мереж ставити свічки в інтернеті.

«Немає в цьому ніякої дії, ніякої жертви. Бо що таке свічка? Свічка – це є жертва, це є наша палка молитва, ми її купляємо, даємо пожертву на храм, ставимо цю свічку і молимося. А онлайн ти її поставив – ну і що? Її немає», – пояснює священнослужитель.

Очільник Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ радить вірянам бути обережними в інтернеті, оскільки воно може приносити як користь, так і шкоду.

«Ми пережили “ковід”. Ми вберегли людей, вони залишилися при храмі завдяки онлайн-трансляціям літургії. Люди можуть це все побачити і почути, але треба бути присутніми в храмі. Христос каже, що немає спасіння за межами храму. Ми можемо тільки через онлайн-трансляцію помолитися разом з громадою, але не бути присутніми. Під час служби Божої в храмі перебуває сам Господь, бо спілкування з Господом через молитву може бути вдома, на роботі, в дорозі. А зустрітися з Христом ми можемо тільки в храмі під час літургії», – пояснює Феогност.

Єпископ додає, що так само онлайн не можуть відбуватися таїнства сповіді, вінчання й хрещення, які справляють тільки в церкві за присутності священника.

Нагадаємо, раніше єпископ Феогност розповідав про те, що стримує румуномовні громади від переходу до ПЦУ.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» на виїзді переміг команду з Горішніх Плавнів «Гірник-Спорт»
У неділю, 19 травня, футбольна команда «Буковина», граючи на виїзді, здобула перемогу над своїми противниками. Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь «жовто-чорних». Про це пише С4 з посиланням...
Спорт
19.05
16:37
В Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій
Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій комуністичного режиму. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року. Про це повідомляє ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано