Ситуація складна: буковинців попередили про можливість відключення електрики у разі перевантаження мереж

Пошук
UA EN

Ситуація складна: буковинців попередили про можливість відключення електрики у разі перевантаження мереж

Війна
09.05
12:14

Поділись новиною:

У Чернівецькій області з вечора до кінця доби знову застосовуватимуть графіки обмеження потужності для промислових споживачів.

Про це пише С4 з посиланням на «Чернівціобленерго».

Зазначається, що через російські обстріли ситуація в енергетиці залишається складною, дефіцит зберігається протягом майже усієї доби четверга. Уранці 9 травня Україна знову брала аварійне постачання електроенергії від енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини, щоб покрити потребу в електроенергії у пікові години.

Відтак, 9 травня з 18:00 до 24:00 для промислових споживачів Буковини будуть застосовані обмеження потужності.

Про відключення електроенергії побутовим споживачам поки не йдеться, проте в Обленерго попередили, що в разі зростання споживання і виникнення загрози перевантаження мереж, за спеціальним розпорядженням регіонального диспетчерського центру НЕК «Укренерго» доведеться застосувати аварійні відключення побутових споживачів. При цьому попереджати людей про це не будуть.  

Нагадаємо, 8 травня через дефіцит електроенергії також застосовували графіки обмежень потужності для підприємств і промисловості області. Крім того, у зв’язку зі складною ситуацією в енергосистемі Чернівецька міська рада вирішила вимикати вуличне світло на всіх вулицях, окрім центральних.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» на виїзді переміг команду з Горішніх Плавнів «Гірник-Спорт»
У неділю, 19 травня, футбольна команда «Буковина», граючи на виїзді, здобула перемогу над своїми противниками. Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь «жовто-чорних». Про це пише С4 з посиланням...
Спорт
19.05
16:37
В Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій
Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій комуністичного режиму. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року. Про це повідомляє ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано