Перше в Україні братське поховання відбулося 2 травня у Чернівцях (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Перше в Україні братське поховання відбулося 2 травня у Чернівцях (фоторепортаж)

Війна
02.05
16:03

Поділись новиною:

У Чернівцях 2 травня відбулося перше братське поховання в Україні. На кладовищі «Садгора» попрощалися з 19 військовослужбовцями, які загинули 11 березня 2022 року на Київщині внаслідок російського авіанальоту. Останню шану захисникам прийшли віддати рідні загиблих, представники влади та містяни.

Про це пише С4.

Трагедія трапилася у Людвинівці/Варівську Вишгородського району Київської області. Там загинуло 20 військовослужбовців з різних куточків України: Чернівецької, Хмельницької, Івано-Франківської, Тернопільської, Львівської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Полтавської та Донецької областей. Троє захисників залишаються у статусі «зниклий безвісти».

Братське поховання вирішили влаштувати у Чернівцях, оскільки серед загиблих є багато військових з міста. Загалом поховали понад дві сотні фрагментів обвуглених кісток.

«Два роки експертиз не давали спокою батькам, дружинам, сестрам, братам, дітям та рідним загиблих. Декому довелось пережити не один, а два і навіть три похорони, бо ідентифіковані частини тіл полеглих не були об’єднані, їх видавали на поховання в міру надходження результатів кінцевих експертиз ДНК… Це жахливе випробування для рідних», – зазначила адвокатеса потерпілих родин загиблих Тетяна Садовська.

Нині ж за клопотанням адвокатів, завдяки контролю Офісу Генпрокурора та інших правоохоронних органів, у тому числі й експертів Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти, вдалось ідентифікувати 16 загиблих захисників і повернути додому частину їх понівечених тіл.

«Полеглі ще у 2022 році наші Захисники заслужили мати гідний спочинок. І ми вдячні міському голові Роману Клічук, керівництву Чернівецького обласного ТЦК та СП, командуванню та побратимам військової частини А3715 за те, що допомогли здійснити спільну волю родин загиблих і прийняти останки наших Захисників на кладовищі “Садгора” у Чернівцях», – додала адвокатеса.

Щоби підтримати родини, на кладовищі створили символічне писанкове дерево. Небайдужі принесли власноруч розписану писанку і прикрасили ним гілки дерева.

Фоторепортаж: Тарас Піц.

Нагадаємо, 2 травня на Буковині попрощалися з військовими Дмитром Пую та Юрієм Дорошем, які загинули у боротьбі за незалежність.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях протягом чотирьох днів можна буде здати кров для ЗСУ: яких груп потребують
У Чернівцях з 17 до 20 травня збиратимуть кров для українських захисників. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр служби крові. Фото: pixabay Зазначається, що на ці дати ...
Новим ректором ЧНУ став Руслан Білоскурський: скільки голосів він отримав
У середу, 15 травня, відбулися вибори нового ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У них переміг Руслан Білоскурський, отримавши 766 голосів. Про це пише С4. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано