Майже всі приватні перевізники міста перейдуть на безготівкову оплату: коли можуть з’явитися валідатори

Пошук
UA EN

Майже всі приватні перевізники міста перейдуть на безготівкову оплату: коли можуть з’явитися валідатори

Поділись новиною:

Оператор безготівкової оплати вже уклав 14 договорів із перевізниками Чернівців. З них 13 договорів підписали приватні перевізники, а один – тролейбусне управління.

Про це повідомили на сторінці у Facebook оператора, який із січня відповідає та обслуговує автоматизовану систему оплати проїзду у Чернівцях, пише С4.

Відтак, у приватних маршрутках планують встановити 69 валідаторів. Обладнання, необхідне для роботи електронного квитка, обіцяють встановити протягом п’яти місяців, відповідно до договірних умов.

Встановити валідатори приватники мають за власний кошт. У коментарі журналістам С4 директор ТОВ «Діліжанс» Олег Лонтківський, який обслуговує маршрут №39, сказав, що на це планують витратити близько 300 тисяч гривень.

Своєю чергою заступниця директорки міського департаменту транспорту та окремих питань комунального господарства Аліна Парпауц повідомила, що автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті Чернівців покращить якість обслуговування.

У міській раді додають, що завдяки валідаторам можна провести аналіз, який дозволить покращити маршрути, графік руху, а також стати перевізникам конкурентоспроможними на ринку.

Зазначимо, що загалом рух громадського транспорту у Чернівцях забезпечують 15 приватних перевізників та одне комунальне підприємство, яке повністю перейшло на безготівкову оплату у серпні 2023 року.

Нагадаємо, оператором, який відповідає за організацію та обслуговування автоматизованої системи обліку оплати проїзду у пасажирському транспорті міста обрали чернівецьку компанію «IQ tickets». Договір міський департамент транспорту та окремих питань комунального господарства з компанією підписав цьогоріч у січні.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
В Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
У середу, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Символом памʼяті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі,...
Війна
08.05
09:01
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано