Понад 120 населених пунктів були під артилерійським вогнем ворога: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

Понад 120 населених пунктів були під артилерійським вогнем ворога: головне зі зведення Генштабу

Війна
08.05
09:06

Поділись новиною:

Розпочалася 805 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби на різних ділянках фронту відбулося 84 бойових зіткнення.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Ворожі обстріли

Загалом ворог завдав одного ракетного та 47 авіаційних ударів, здійснив 97 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, завдавши масованого ракетного удару.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Дворічанське, Синьківка Харківської області; Новий, Дружба, Часів Яр, Олександропіль, Новоолександрівка, Очеретине, Прогрес, Водяне, Урожайне, Костянтинівка, Парасковіївка Донецької області; Комишуваха Запорізької області; Червоний Маяк, Іванівка, Дніпровське Херсонської області.

Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на напрямках

На Сіверському та Слобожанському напрямках Сили оборони не допустили проникнення ДРГ противника в районі населеного пункту Пальна Харківської області.

На Куп’янському напрямку наші воїни відбили 16 атак в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили три атаки в районах населених пунктів Невське Луганської області та Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 17 атак в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 27 атак в районах населених пунктів Олександропіль, Новоолександрівка, Прогрес, Євгенівка, Новоселівка Перша, Уманське, Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 11 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог шість разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області; Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби здійснив три атаки на позиції наших військ, проте без успіху.

Втрати ворога

Авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ минулої доби завдали ударів по самохідному міномету 2С4 «Тюльпан», пункту управління, складу ПММ та п’яти районах зосередження особового складу противника.

Додамо, що, за даними Генштабу, минулої доби ЗСУ орієнтовно ліквідували ще 970 окупантів, знищили 13 танків, 19 бойових броньованих машин і 30 артилерійських систем. Загалом від початку повномасштабного вторгнення росія на війні проти України втратила понад 477 тисяч своїх військових.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» на виїзді переміг команду з Горішніх Плавнів «Гірник-Спорт»
У неділю, 19 травня, футбольна команда «Буковина», граючи на виїзді, здобула перемогу над своїми противниками. Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь «жовто-чорних». Про це пише С4 з посиланням...
Спорт
19.05
16:37
В Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій
Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій комуністичного режиму. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року. Про це повідомляє ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано