Чи справжні довідки про перевірку на поліграфі посадовців Чернівецької ОВА: думка експертки

Пошук
UA EN

Чи справжні довідки про перевірку на поліграфі посадовців Чернівецької ОВА: думка експертки

13.06
19:42

Поділись новиною:

Результати проходження експертизи шляхом перевірки поліграфом трьома посадовцями Чернівецької ОВА навряд чи можна вважати достовірними, тому що фаховість тих, хто проводив цю процедуру, викликає великі сумніви. Про це у коментарі molbuk.ua сказала президентка ГО “Всеукраїнська асоціація поліграфологів” Тетяна Морозова.

Днями троє посадовців Чернівецької ОВА, двоє з яких заступники голови ОВА Богдан
Ковалюк та Артур Мунтян, оприлюднили результати проходження перевірки на детекторі брехні. Результати, згідно висновків фахівців, що проводили експертизу, засвідчили, що посадовці не причетні до резонансної справи з розкраданням гуманітарки на Буковині.

Проте експерт звернула увагу на те, що фахівці, які проводили експертизу, насправді такими фахівцями у сфері поліграфії не є.

“Зверніть увагу – на останній сторінці підпису одного поліграфолога – О. В. Сорочинського – немає”, – зауважує Тетяна Морозова.

А освіта другого “фахівця”, який підписався, не вказана, зазначає Тетяна Морозова. Вказана лише освіта О. В. Сорочинського – але він, як вже зазначалося, під висновками проходження процедури поліграфа не підписався.

“Серед опублікованих паперів документів про освіту М. М. Калинича немає. Там усі посилання – на документи про освіту пана Сорочинського, який цю довідку не підписав. Тобто, виходить, підписав висновки “фахівець”, у якого немає документів. Тож по факту це просто “липова довідка”, – зауважує Тетяна Морозова.

Також, каже президентка ВАП, ці “фахівці” зауважують у своїх документах, що їхня методика затверджена Всеукраїнською асоціацією поліграфологів.

“Але, по-перше, у ВАП немає жодної затвердженої методики. Ми – громадська організація. Я не можу 400-500 поліграфологів контролювати, чи дотримуються вони якоїсь методики, чи не дотримуються. І взагалі якоїсь конкретної методики не існує. Кожен поліграфолог сам несе відповідальність за те, якими тестами він користувався”, – каже експертка.

Також в документах зазначено, що експертизу проводила Всеукраїнська асоціація правди. Але що це за організація – співрозмовниця не знає.
Проте в їхньому КВЕДі (класифікації видів економічної діяльності) немає такого виду діяльності як освітня та викладацька.

Натомість основним видом діяльності зазначене виробництво комп’ютерів і периферійного устаткування. З-поміж інших видів діяльності – механічне оброблення металевих виробів; виробництво інших готових металевих виробів; оптова торгівля комп’ютерами, периферійним устаткуванням і програмним забезпеченням.

Читайте також:

На Дністровському водосховищі за два тижні рівень води опустився на понад 3 метри: чим це загрожує
На Дністровському водосховищі в останні 15 днів спостерігають зниження рівнів води. Це може вплинути на ефективність нересту в риб. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патрул...
Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано