На Буковині після трьох днів пошуків затримали чоловіків, які напали на поліцейських (відео)

Пошук
UA EN

На Буковині після трьох днів пошуків затримали чоловіків, які напали на поліцейських (відео)

Поділись новиною:

Правоохоронці в Чернівецькій області після трьох днів пошуків затримали чоловіків, які напали на співробітників поліції 13 березня.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Зазначається, що фігуранти чинили опір правоохоронцям, а також завдали їм тілесних ушкоджень. Наразі слідчі поліції готують затриманим повідомлення про підозри у вчинених злочинах та клопотання про обрання запобіжних заходів. За скоєне чоловікам загрожує до 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, 13 березня в селі Ясени за порушення Правил дорожнього руху поліцейські офіцери Сторожинецької громади зупинили вантажівку Iveco. Під час спілкування з поліцейськими, 60-річний водій та ще троє його пасажирів напали на співробітників поліції і намагалися заволодіти табельною вогнепальною зброєю, а після скоєного втекли.

Нападниками виявилися 60-річний житель села Ясени та троє жителів Вижницького району віком 26, 29 і 39 років. Старшого із фігурантів правоохоронці затримали одразу. Інших — оголосили в розшук. Правоохоронці з’ясували, що вони переховувалися в Чернівцях у знайомих. Вночі 16 березня їх затримали.

Наразі співробітники поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури вирішують питання про повідомлення затриманим про підозри за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку й державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб);
  • ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу);
  • ч. 2 ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем);
  • ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Крім цього, поліцейські готують клопотання до суду про обрання чоловікам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Раніше ми писали, що на Буковині затримали чоловіка, якого підозрюють у вбивстві товариша.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
В Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
У середу, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Символом памʼяті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі,...
Війна
08.05
09:01
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано