Мер Роман Клічук прокоментував вручення підозри працівникам міської ради за нібито закупівлю автомобіля зі збитками

Пошук
UA EN

Мер Роман Клічук прокоментував вручення підозри працівникам міської ради за нібито закупівлю автомобіля зі збитками

Політика
02.05
14:27

Поділись новиною:

Правоохоронці звинувачують керівника та працівника одного з департаментів Чернівецької міської ради у тому, що вони придбали автомобіль для центру стерилізації тварин без використання електронної системи закупівель.

Міський голова Чернівців під час щомісячної пресконференції 2 травня заявив, що тендер проводився, пише С4.

За словами Клічука, жоден підрядник на тендер не подався, тож була укладена пряма угода, що дозволено українським законодавством.

 «Ми зробили внутрішнє розслідування, ми не бачимо порушень. Розраховуємо на неупередженість суду і правоохоронних органів. Це звична справа. За три роки нас перевіряли всі правоохоронці, кожен день відбуваються запити. Ми є відкритими до співпраці, ми боремося теж з недоброчесністю, ми намагаємося бути найпрозорішими, і сприятимемо у всьому, звичайно, якщо на це є об’єктивні речі», – сказав Роман Клічук під час своєї пресконференції.

За даними слідства, фігуранти кримінального провадження уклали договір з фізичною особою на придбання спецавтомобіля, проте вартість закупленого транспортного засобу відносно ринкової ціни була завищена у кілька разів.

«Так, уповноважена особа з питань проведення тендерів одного з департаментів міської ради здійснила закупку авто без використання електронної системи закупівель на суму 1,1 млн грн. Керівник установи підписав договір щодо придбання спецавтомобіля, після чого бюджетні кошти в повному обсязі були перераховані на рахунок продавця», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до висновку експерта, ринкова вартість закупленого вантажного автомобіля у 2,5 раза нижча від вказаної в документах суми й складає 428,5 тис. грн. Внаслідок таких дій місцевому бюджету завдано збитків у розмірі понад 670 тис. грн.

На підставі зібраних доказів керівнику та працівнику департаменту Чернівецької міської ради повідомили про підозру.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях протягом чотирьох днів можна буде здати кров для ЗСУ: яких груп потребують
У Чернівцях з 17 до 20 травня збиратимуть кров для українських захисників. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр служби крові. Фото: pixabay Зазначається, що на ці дати ...
В Україні та світі відзначають День вишиванки: як започаткували свято
Щороку в третій четвер травня в Україні та світі відзначають День вишиванки. Метою цього свята є поширення та актуалізація української культурної спадщини загалом та вишитих сорочок зокрема. Про ц...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано