Чернівчанин Вадим Гільчук здобув перемогу на змаганнях Повітряних сил США

Пошук
UA EN

Чернівчанин Вадим Гільчук здобув перемогу на змаганнях Повітряних сил США

Спорт
09.03
15:50

Поділись новиною:

Ветеран прикордонної служби із Чернівців Вадим Гільчук у Лас-Вегасі представив національну збірну України на змаганнях для ветеранів та військовослужбовців з пораненнями Air Force Trials 2024, де здобув золоту медаль.

Про це пише С4 з посиланням на Мінветеранів.

Фото: Invictus Games: Team Ukraine

Вказується, що перемогу Вадим Гільчук здобув у ваговій категорії до 65 кг. Окрім чернівчанина, ще шестеро українців посіли призові місця на змаганнях.

Загалом у Air Force Trials 2024 беруть участь 30 українських ветеранів та військовослужбовців. Попереду ще змагання з таких адаптивних видів спорту, як плавання, велоспорт, баскетбол та регбі на візках, волейбол сидячи, стрільби з лука, біг, штовхання ядра/метання диска, веслування, кульова стрільба.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію Вадима Гільчука. Військовий у 2020 році підписав контракт на проходження військової служби. Під час повномасштабного вторгнення тримав оборону біля українського кордону з Білоруссю, а з лютого 2023 року — на Бахмутському напрямку.

19 лютого 2023 року прикордонник потрапив під мінометний обстріл і втратив обидві ноги. Після поранення Вадим Гільчук проходив реабілітацію в лікарнях Дніпра та Києва. Сім місяців, відколи поставили протези.

Вадим Гільчук нині займається паверліфтингом, веслуванням та волейболом сидячи.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковину 17 травня приїде митрополит Епіфаній: які заходи відбудуться
У п’ятницю, 17 травня, на Буковину з офіційним візитом приїде Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший митрополит Епіфаній. Про це інформує С4 з посиланням на Facebook-сторінку Черніве...
У Чернівецькій міській дитячій лікарні відкрили відділення невідкладних станів (фоторепортаж)
У КНП «Чернівецька міська дитяча лікарня» відбулося відкриття відділення невідкладних станів. Воно працюватиме щоденно та цілодобово. Прийматимуть дітей до 18 років. Пацієнтів у відділенні обстежу...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано