Дві години перебувала у стані клінічної смерті: у Чернівцях лікарі врятували життя 66-річній жінці

Пошук
UA EN

Дві години перебувала у стані клінічної смерті: у Чернівцях лікарі врятували життя 66-річній жінці

Здоров'я
14.05
15:10

Поділись новиною:

У Чернівецькому обласному клінічному кардіологічному центрі пацієнтці, в якої зупинилося серце, протягом двох годин провели 26 дефібриляцій, завдяки чому роботу органу вдалося відновити.

Про це пише С4 з посиланням на сторінку кардіоцентру у Facebook.

Зазначається, що «швидка» доправила до лікарні пацієнтку у стані клінічної смерті, з частотою пульсу 180 і більше ударів за хвилину. Через таку велику кількість скорочень її серце відмовлялося працювати і не заповнювалося кров’ю. Відтак у неї критично порушився кровообіг, мозок та інші органи не забезпечувалися кров’ю, що могло призвести до незворотних ускладнень або й смерті.

Щоб врятувати 66-річну чернівчанку, у реанімаційному відділенні кардіоцентру протягом двох годин хворій зробили 25 дефібриляцій (пропускали електричний струм високої напруги) і лише на 26-й її серце запрацювало.

«Завдяки оперативно наданій кваліфікованій допомозі, у хворої повністю і без наслідків відновився мозковий кровообіг. У пацієнтки не постраждала нервова та інші системи й органи. Тому після подальшого лікування у стаціонарі кардіоцентру жінку виписали», – додали в кардіоцентрі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що майбутні матері у Чернівцях можуть взяти у користування портативний кардіотокограф.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано