На Буковині завдяки урядовій програмі «Власна справа» створили майже 750 робочих місць

Пошук
UA EN

На Буковині завдяки урядовій програмі «Власна справа» створили майже 750 робочих місць

Поділись новиною:

У Чернівецькій області з 2023 року понад 400 людей отримали державні гранти на 100 мільйонів гривень. Чернівецький обласний центр зайнятості супроводжує підприємців за двома проєктами: урядовою програмою «Власна справа» та «Гранти для ветеранів та членів їх сімей».

Про це журналістам на брифінгу розповіла директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко, передає С4.

Так, торік мікрогрантом за урядовою програмою «Власна справа» у Чернівецькій області скористалися 356 людей, що сприяло створенню 740 нових робочих місць.

«Грантом на розширення власної справи скористалися 295 підприємців та 11 юридичних осіб, а ще 45 осіб відкрили власну справу. Найбільшу кількість грантів отримали в нас в оптовій та роздрібній торгівлі, це десь приблизно 40%, ремонт автомобілів, тимчасове розміщення або організація харчування, кав’ярні та пекарні», – розповідає Любов Кожолянко.

За її словами, завдяки гранту можна розширити власний бізнес, а також створити його з нуля. Головне, наголошує Кожолянко, має бути бізнес-ідея, яку підтримає банк і служба зайнятості.

У 2023 році запрацювала ще одна державна програма «Грант для ветеранів та членів їх сімей». На Буковині понад 2,7 мільйона гривень вже отримали шестеро учасників бойових дій та дружина військовослужбовця.

Любов Кожолянко пояснює, що зобов’язання членами родин військовослужбовців створити одне робоче місце можна отримати грант до 250 тисяч гривень. Водночас у програмі «єРобота» за ці ж кошти треба створити два робочих місця.

Наразі за програмою «Власна справа» є 41 позитивне рішення. Деякі з них розширять сферу своєї діяльності, а семеро відкривають власний бізнес. 

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію мебляра з Буковини Олексія Дмитрієнка, який завдяки державному гранту офіційно оформив власну справу та розширив бізнес.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано