Замінять систему опалення й утеплять фасад: у чернівецькому ліцеї №18 розпочали роботи з термомодернізації

Пошук
UA EN

Замінять систему опалення й утеплять фасад: у чернівецькому ліцеї №18 розпочали роботи з термомодернізації

Поділись новиною:

У чернівецькому ліцеї №18 вперше за майже 50 років ремонтують приміщення. У школі нині розпочали термомодернізацію будівлі. Роботи проводять ззовні та всередині за кошти міжнародної організації НЕФКО та фінансування Чернівецької міської ради.

Про це під час преспідходу повідомив заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк, передають журналісти С4.

У рамках гранту НЕФКО в освітньому закладі замінять систему опалення, встановлять сучасну вентиляцію і утеплять фасад. На це міжнародні партнери виділили понад 700 тисяч євро. А Чернівецька міська рада на утеплення та заміну покрівлі даху передбачила 17 млн гривень. 

«На жаль, ті об’єкти, які попередньо реалізовувалися за програмою НЕФКО, в них не входили дахи. І зараз ми вже маємо проблеми з тим, що термомодернізовані школи, де замінені опалення, вікна, десь підтікають», – говорить Зазуляк.

Ремонт у ліцеї підрядник розпочав наприкінці березня цього року. Старі батареї тут вже демонтували, паралельно ремонтують фасад.

«Насправді, проблеми з теплом – це дуже болюча проблема нашого закладу. Кожної зими ми переходимо або на дистанційне навчання, або підігріваємося в якийсь інший спосіб, тому що система опалення в закладі застаріла, труби забиті, батареї забиті і воно потребувало нагального втручання і заміни», – каже директорка ліцею Людмила Краміна.

У закладі також планують встановити індивідуальний тепловий пункт. Вікна замінювали лише дерев’яні.

Завершити ремонт у ліцеї №18 планують до 1 вересня. На період ремонту учні старших класів частково перейшли на дистанційне навчання, а молодші навчаються в інших корпусах

Додамо, що за програмою НЕФКО у Чернівцях за останні декілька років оновили понад 30 комунальних будівель. У квітні в рамках програми завершили ремонт приміщення міської поліклініки №3, а також реконструкцію прихистку для вимушених переселенців, що на вулиці Шкільній.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Тікаючи, поранили одного з прикордонників: на Буковині пострілами затримали сімох ухилянтів
У Чернівецькій області прикордонники затримали сімох військовозобов’язаних чоловіків, які намагалися поза пунктами пропуску перетнути українсько-румунський рубіж. Разом з ухилянтами правоохоронці вик...
Війна
07.05
12:41
Як у Чернівцях освячували Великодні кошики (фоторепортаж)
У неділю, 5 травня, всі православні християни відзначають найважливіше релігійне свято — Великдень. Чимало людей йдуть до церкви, щоб освятити продукти, паски та поставити свічку за здоров’я. У руках...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано