Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)

Політика
07.03
18:21

Поділись новиною:

У четвер, 7 березня, міський голова Чернівців Роман Клічук під час щомісячної пресконференції відповів на запитання, які найбільше турбують чернівчан.

Журналісти С4 зібрали найважливіше, про що говорив мер міста.

Так, міський голова розповів, що місто готується передати бійцям Збройних сил України 160 FPV-дронів.

«У зв’язку з тим, що йде блокування кордону з Польщею, поставки затримуються. Я думаю, що за кілька днів вони надійдуть у міську раду, і ми передамо їх військовим», — сказав очільник міста.

Згадав Роман Клічук і про ремонт міського водогону. За його словами, нині роботи перебувають на підготовчому етапі: «Усе узгоджено з підрядниками, тому залишились технічні речі. За прогнозами, в березні вже відбуватимуться перші роботи із заміни водогону на Дністрі», — сказав Клічук.

Зупинку біля скверу Дня вишиванки, пообіцяв міський голова, перенесуть в інше місце. Її встановили експериментально, тому найближчим часом планують розмістити там, де зупиняється громадський транспорт. Міський голова каже, що за її зразком надалі встановлюватимуть зупинки в центрі міста.

Прокоментував мер і ситуацію в гімназії №5. Він запевнив, що обов’язково проведуть розслідування щодо скандалу із булінгом дітей від поліцейської. За його словами, уже є звернення і на його ім’я, і в поліцію.

«Цей факт є негідним. Запропоновано директорці написати заяву самостійно, вона відмовилась. За результатами розслідування вже ухвалюватимемо рішення, щодо вчителя фізичної культури теж», — зазначив Клічук.

Між іншим, місто цього року планує відреставрувати п’ять фасадів будівель в історичному центрі міста. Мер зазначив, що, можливо, це буде реалізовано за допомогою залучення коштів меценатів чи власників комерційних приміщень. Також для будівель, які розташовані в центрі міста, існує програма співфінансування.

Як заявив Роман Клічук, до кінця року в Чернівцях усі приватні маршрутки планують обладнати валідаторами. На сьогодні шестеро приватних перевізників погодилися поставити валідатори. Також є такі, які не дали свою згоду.

«Домовлятимемося з кожним, але цей процес лише почався. Ми ставимо план, що протягом року всі маршрутки, які перебувають у приватній власності, обов’язково будуть із валідаторами», — сказав міський голова.

Через війну та мобілізацію виник великий дефіцит водіїв громадського транспорту. Через це тролейбусне управління та приватні перевізники змушені скорочувати деякі маршрути, розповів під час щомісячної пресконференції Роман Клічук.

«Є маршрут, на який ми оголошували тендер, але не зголосився жоден з водіїв. На сьогодні розширити маршрути і збільшити кількість автобусів просто немає можливості. Це людський фактор просто»,  — зауважив мер міста.

Прокоментував мер міста і ситуацію з великою кількістю безпритульних тварин на ринку «Зелений». Чернівчани скаржаться, що туди постійно викидають цуценят. Попри те, що підприємці дбають про них і за власні кошти

Міський голова каже, що для того, щоби вирішити правильно цю ситуацію, на законодавчому рівні має бути кримінальна відповідальність: «Поки не буде величезних штрафів і не саджатимуть в тюрьму, ситуація не зміниться».

Фото: Тарас Піц.

Нагадаємо, 29 лютого у Чернівецькій міській раді провели чергове засідання, під час якого розглянули понад 50 питань порядку денного.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Дністровському водосховищі за два тижні рівень води опустився на понад 3 метри: чим це загрожує
На Дністровському водосховищі в останні 15 днів спостерігають зниження рівнів води. Це може вплинути на ефективність нересту в риб. Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патрул...
Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано