У Дністровському районі балансоутримувача через суд зобов’язали облаштувати укриття на майже 500 місць

Пошук
UA EN

У Дністровському районі балансоутримувача через суд зобов’язали облаштувати укриття на майже 500 місць

Поділись новиною:

На Буковині суд зобов’язав балансоутримувача привести в належний стан укриття вартістю 7,4 млн грн, що розташоване в Недобоївцях. У сховищі під час повітряної тривоги можуть укритися близько пів тисячі людей.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що на балансі сільського будинку культури в Недобоївцях Дністровського району перебуває протирадіаційне укриття загальною площею 335 кв. м вартістю 7,4 млн грн, де під час повітряних тривог можуть перебувати близько 500 людей.

«Однак ця захисна споруда непридатна для використання за призначенням, оскільки від початку повномасштабного вторгнення балансоутримувач, нехтуючи безпекою громадян, не підготував приміщення до експлуатації за цільовим призначенням. Відтак, прокуратура ініціювала розв’язання питання в судовому порядку», — повідомляють у прокуратурі.

Наразі за позовом Дністровської окружної прокуратури суд визнав протиправною бездіяльність комунальної установи та зобов’язав привести захисну споруду цивільного захисту в належний технічний стан і готовність до використання за призначенням. Чернівецький окружний адміністративний суд, своєю чергою, підтвердив обґрунтованість вимог прокурора.

Нагадаємо, раніше ми писали, що за зміненими будівельними нормами в новобудовах із листопада 2023 року мають бути укриття. Йдеться не тільки про житлові будинки, а й лікарні, навчальні заклади, громадські будівлі та житлові мікрорайони.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано