У новобудовах тепер обов’язково мають бути укриття: як ці вимоги впроваджують у Чернівцях

Пошук
UA EN

У новобудовах тепер обов’язково мають бути укриття: як ці вимоги впроваджують у Чернівцях

Поділись новиною:

За зміненими будівельними нормами у новобудовах з листопада 2023 року мають бути укриття. Йдеться не тільки про житлові будинки, а й лікарні, навчальні заклади, громадські будівлі та житлові мікрорайони.

Про це журналістам С4 розповів генеральний директор ТОВ «Чернівціжитлобуд» Володимир Мороз.

Серед вимог для нових об’єктів обов’язковою є наявність бомбосховищ чи приміщень подвійного призначення.  

«Повинні бути обов’язково паркінги, які також виконують функцію бомбосховищ. Тобто у разі небезпеки їх використовують як бомбосховище. А на старих об’єктах, які вже у процесі будівництва, то обов’язково має бути наявність недалеко розміщених бомбосховищ», – каже Мороз.

ОСББ мають право складати договір про спільне використання бомбосховищ, які розташовані поруч. 

«Обраховується кількість населення, яке буде проживати у певному будинку чи  у навколишніх будинках. Можливі бомбосховища для кількох будинків, тобто бомбосховища мають вміщати цю кількість людей», – додає забудовник.

Вимоги державно-будівельних норм перевіряє ДСНС.

«Головне управління перевіряє стан готовності захисних споруд цивільного захисту, а державно-будівельні норми використовуються при будівництві, при реконструкції нових або існуючих споруд цивільного захисту, тобто ми йдемо здійснювати перевірку вже після введення їх в експлуатацію, тобто ці всі норми повинні бути дотримані на стадії будування та будівництва», – зауважив начальник відділу організації заходів цивільного захисту Головного управління ДСНС України в Чернівецькій області Богдан Галагань.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівцях затвердили 269 захисних споруд, які під час повітряної тривоги можна використовувати як укриття.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано