У Чернівецькій області тестуватимуть нову систему оповіщення населення

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області тестуватимуть нову систему оповіщення населення

Війна
12.03
12:40

Поділись новиною:

На Буковині модернізують систему оповіщення населення про повітряну тривогу. Тестування нової системи триватиме до 23 березня, після чого вона запрацює повноцінно.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Чернівецьку обласну військову адміністрацію.

Для цього управління цивільного захисту населення Чернівецької ОВА отримало тестовий комплекс загальнодержавної автоматизованої системи центрального оповіщення. Це дозволить здійснювати інформування більш ефективно та оперативно.

У відомстві зазначили, що нині в області розміщено 148 сирен з дистанційним управлінням, що дає можливість покрити зону озвучення території на 100%. Також у 13 населених пунктах краю знаходиться апаратура оповіщення типу П-160 та П-164, яка забезпечує оповіщення керівного складу та населення районів.

У тих населених пунктах області, де немає сирен для оповіщення населення про загрозу «Повітряної тривоги», застосовують аудіозаписи зі звуком сирени через колонки та дзвонять дзвони у церквах. Для тих, хто бажає отримати додаткові сповіщення про повітряну тривогу, створено єдиний Telegram-канал «Повітряна тривога», який дублює всі сповіщення застосунку.

Як повідомлялося раніше, у Чернівецькій області розширили перелік «Пунктів Незламності». Загалом на території області функціонує понад 200 таких пунктів.

Читайте також:

Оператор електронного квитка у Чернівцях у тестовому режимі запустив застосунок: як він працює
Чернівчани можуть завантажити тестову версію застосунку IQ Ticket, у якому доступна віртуальна транспортна картка для оплати проїзду в транспорті міста. Про це пише С4 з посиланням на сторінку опе...
У Чернівецькій міській раді завершилася IV хвиля стажування молоді
Два місяці 46 студентів стажувалися у структурних підрозділах Чернівецької міської ради за економічним, юридичним, інвестиційним, екологічним, архітектурним та іншими напрямками. Про це повідомляє...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано