У Чернівцях проведуть аукціон робіт Ореста Криворучка, який створив прапор і герб міста

Пошук
UA EN

У Чернівцях проведуть аукціон робіт Ореста Криворучка, який створив прапор і герб міста

Поділись новиною:

У п’ятницю, 22 березня, у приміщенні Центру культури «Вернісаж» відбудеться аукціон робіт Ореста Криворучка, його доньки та онуки. Аукціон ініціювала родина художника, яка потрапила у скрутне фінансове положення після хвороби митця.

Про це повідомили на порталі «Література. Сучасність. Діалог», пише С4.

На аукціон виставили 40 робіт. З них 31 авторства Ореста Криворучка. Серед них акварелі, олійні полотна, пастелі, офорт, графічні роботи (зокрема у винайденій митцем техніці інкорель), а також екслібриси, виготовлені у різних техніках – автолітографії, інкорелю, гравюри.

Також під час аукціону можна буде придбати олійні картини та батик авторства доньки митця Оксани Скоробогач-Криворучко, дві їхні спільні роботи: ікону «Божа Матір» та лінорит «Буковинські писанки».

Дві темпери на аукціон запропонувала також наймолодша представниця родини митців – онука Ореста Криворучка Богдана Скоробогач.

Аукціон відбудеться 22 березня о 16:00. Роботи, які не продадуть під час аукціону, можна буде купити у «Вернісажі» на Кобилянської до 24 березня.

З усіма роботами, виставленими на аукціон, та стартовими цінами можна ознайомитися за посиланням.

Хто такий Орест Криворучко

Орест Криворучко – заслужений художник України, почесний громадянин Чернівців, який отримав чимало нагород від місцевої та обласної влад, президентів України. Орест Криворучко – автор герба і прапора Чернівців.

У лютому 2021 року чоловік та його родина захворіли на Covid-19. 

«Нам довелося взяти один кредит на те, щоб купити ліки для всієї сім’ї на місяць, але, на жаль, мамі і татові до кінця місяця стало гірше, і 9, 10 червня батьки потрапили в реанімацію. Щоб лікувати їх, нам довелося взяти до 140 тисяч гривень», – розповіла журналістам С4 донька художника Оксана Скоробогач-Криворучко.

26 березня 2021 року Орест Криворучко помер. Згодом сім’я залишилась без житла. Нині родина проживає в малосімейній квартирі. Рідним митця довелося продати 300 його картин.

«Наші ліки на місяць коштують 6-8 тисяч гривень на трьох жінок. Це дуже важко від серця відривати. Кожна картина має свою історію, кожна картина має якісь почуття, якусь подію», – говорить Оксана Скоробогач-Криворучко.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано