Школи на Буковині за допомогою системи EvaluEd почали оцінювати рівень надання освітніх послуг: як це працює

Пошук
UA EN

Школи на Буковині за допомогою системи EvaluEd почали оцінювати рівень надання освітніх послуг: як це працює

Поділись новиною:

В Україні у школах тестують інформаційно-аналітичну систему EvaluEd, за допомогою якої оцінюють рівень надання освітніх послуг за кількома напрямами. На Буковині новий інструментарій впроваджують поступово. У Чернівецькому багатопрофільному ліцеї №4 внутрішнє оцінювання перебуває на завершальному етапі.

Як працює система та скільки шкіл у Чернівецькій області долучилися до її тестування — дізнавалися журналісти С4.

Чернівецький багатопрофільний ліцей №4 провів власну внутрішню перевірку за чотирма напрямками: системою оцінювання учнів, безпечним освітнім середовищем, управлінською та педагогічною діяльністю.

«У якому настрої ваша дитина – це для нас найголовніший показник, враховуючи психологічну стабільність кожного, хто приходить до школи, враховуючи ситуацію, в якій ми зараз проводимо навчання. 66,7% опитаних кажуть, що йдуть до школи охоче, а 33,3% не проявляє особливих емоцій, що властиве нашій ситуації», – каже директорка ліцею Анжела Починок.

У школі також вирішили замінити застарілий формат проведення загальних батьківських зборів на індивідуальні або групові зустрічі з вчителями. Опитування на різні теми проводили шляхом анонімного анкетування. Батьки отримували посилання зі зашифрованими QR-кодами.

Керівництво ліцею після анкетування реагує і приймає відповідні рішення, не чекаючи перевірок. В анкетуванні беруть участь не лише педагоги, батьки, а й діти старші 14 років.

«Як для  представниці учнівського самоврядування, там були запитання більше по роботі, взаємодії, про те, що ми робимо для школи. А як учениця я відповідала на запитання про те, чи є у нас в школі булінг, чи присутня взаємодія в класі, чи ніхто не ображає, не принижує. Але в нас наче все чудово», – каже голова учнівського самоврядування й учениця 10-Б класу Анастасія Шевченко. 

Систему EvaluEd розробила Державна служба якості освіти України спільно з чеською шкільною інспекцією. Інструмент оцінювання навчального процесу впроваджують поступово.

«У нас в області два заклади загальної середньої освіти, які вже здійснили комплексне самооцінювання. Один з них – Чернівецький багатопрофільний ліцей №4. За трьома напрямами оцінив свою роботу один заклад, 15 закладів поки що оцінили себе за двома напрямами і 37 закладів оцінили свою роботу за одним напрямом. Таким чином ми маємо 55 закладів, які дуже активно почали здійснювати самооцінювання за допомогою цієї системи», – коментує начальниця управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області Оксана Палійчук.

Кожен навчальний заклад має свій кабінет доступу до системи. Попередньо адміністрація школи проходить навчання у Державній службі якості освіти.

«Кожен заклад може скористатися й отримати дані: що з довірою в колективі, що з психологічним комфортом, як діти оцінюють психологічну безпеку середовища, чи немає натяку у відповіді дітей на те, що вони зазнавали тиску, насильства, натяку на булінг. І тоді ми не чекаємо тривалого часу, поки ми здійснимо якийсь аналіз, а вже бачимо і приймаємо заходи», – говорить Оксана Палійчук. 

Оцінювання за допомогою платформи EvaluEd є додатковим інструментом перевірки навчальних закладів. Він анонімний, тож може бути корисним для всіх сторін освітнього процесу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що для чернівецьких педагогів відкрили перший освітній проєкт «Школа майбутнього директора». У ньому беруть участь понад 40 вчителів, які прагнуть у майбутньому стати директорами навчальних закладів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано