Готуватимуть майбутніх директорів навчальних закладів: у Чернівцях запустили освітній проєкт для педагогів

Пошук
UA EN

Готуватимуть майбутніх директорів навчальних закладів: у Чернівцях запустили освітній проєкт для педагогів

Поділись новиною:

Для чернівецьких педагогів відкрили перший освітній проєкт «Школа майбутнього директора». У ньому беруть участь понад 40 вчителів, які прагнуть у майбутньому стати директорами навчальних закладів.

Про це повідомляють репортери С4.

Анастасія Костюкова працює вчителькою інформатики 15 років. Паралельно веде гурток програмування в Чернівецькому центрі юних техніків ім. Леоніда Каденюка. У майбутньому мріє стати тут директоркою.

«Мене запросили керувати гуртком ще коли я працювала в університеті, і я вважаю, що кожен, хто мріє та має бажання створювати щось нове й не чіплятися за старе — може стати директором. Мабуть настав той час, коли потрібно трошки піднімати свої амбіції», — каже вчителька інформатики Чернівецької гімназії №14 Анастасія Костюкова.

За словами Чернівецького міського голови Романа Клічука, запущений освітній проєкт дозволить створити в громаді кадровий резерв керівників. Але очолити навчальний заклад кандидати, згідно із законом, зможуть вигравши конкурс. В умовах війни його не проводять, тож за час повномасштабного вторгнення оновлення керівних посад потребує низка навчальних закладів.

«Їх є майже 30, вони повинні теж обрати нових директорів або не нових. Чи є за мету змінити всіх директорів — ні. Але мене часто запитують — навіщо тоді конкурс, якщо директор залишається той самий. Відповідно до чинного законодавства, директор школи має бути на посаді шість років, за шість років змінюється погляд, забуваються обіцянки, тому цей конкурс є можливістю переглянути стратегію розвитку на майбутні шість років», — говорить керівниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

У першій «Школі майбутнього директора» зареєструвалося 43 педагоги. Серед них вчителі, заступники директорів та навіть два директори.

«Сьогодні в межах нової української школи, у межах реформування, кожна людина має право обрати будь-який варіант розвитку, тож абсолютно добровільно, без тиску прийшли люди ті, які мотивовані, які хочуть побачити, відчути. Програма буде включати багато комунікацій, кілька модулів. Вони будуть пов’язані і з професійним стандартом директора і з активностями в школах, практики», — розповідає директорка КУ «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Оксана Косован.

Перше заняття для учасників провели в сесійній залі, у подальшому освітяни зустрічатимуться в навчальних закладах. Навчання триватиме три місяці. По завершенню навчання учасники отримають сертифікат про проходження школи.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Чернівцях триває прийом заявок на IV хвилю стажування молоді в міській раді.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
В Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
У середу, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Символом памʼяті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі,...
Війна
08.05
09:01
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано