Зберегли пам’ятку природи: на Буковині прокуратура зобов’язала сільраду закріпити «Озера Очеретяні» на місцевості

Пошук
UA EN

Зберегли пам’ятку природи: на Буковині прокуратура зобов’язала сільраду закріпити «Озера Очеретяні» на місцевості

Поділись новиною:

«Озера Очеретяні» з 2000 року вважаються пам’яткою природи місцевого значення, проте межі заказника так досі не закріпили на місцевості. Відтак, Дністровська окружна прокуратура у судовому порядку зобов’язала Недобоївську сільську раду винести межі заповідного об’єкта на місцевості.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну прокуратуру.

З 2000 року «Озера Очеретяні» площею 4,6 га вважаються пам’яткою природи місцевого значення. Однак, упродовж 23 років межі заказника так і не закріпили на місцевості, а земельну ділянку до Державного земельного кадастру не внесли.

Зважаючи на те, що вказані порушення унеможливлюють якісне забезпечення режиму заповідного об’єкта, його належну охорону та збереження, прокуратура звернулась до суду. Чернівецький окружний адміністративний суд підтримав позицію прокурора – орган місцевого самоврядування має усунути порушення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькій області судитимуть буковинку, яка наприкінці грудня минулого року вчинила смертельну аварію, унаслідок чого двоє людей загинули.

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано