Загинув, рятуючи побратимів: історія боксера та кандидата в майстри спорту із Чернівців Юрія Івановича

Пошук
UA EN

Загинув, рятуючи побратимів: історія боксера та кандидата в майстри спорту із Чернівців Юрія Івановича

Війна
23.04
12:47

Поділись новиною:

Військовослужбовець із Чернівців Юрій Іванович загинув, рятуючи своїх побратимів. Боєць із дитинства займався боксом та був кандидатом у майстри спорту.

Як родина пережила втрату — дізнавалися журналісти С4.

До ТЦК Юрій Іванович пішов на другий день повномасштабного вторгнення.

«Його мама вмовила, щоб він на день хоча б залишився, дав їй час. Він цей день дав, а наступного дня вже пішов у військкомат, звідти в навчальну частину, звідти вже на фронт. Він їй сказав таку фразу: «Він йде туди, щоб вони не прийшли сюди». Оскільки в сім’ї був дуже патріотичний настрій і він сам по собі був дуже патріотичний, він вирішив, що він зобов’язаний це зробити», — розповідає двоюрідний брат загиблого військовослужбовця Ратмір Турчанінов.

До повномасштабного вторгнення Юрій мав військову освіту. На війні був кулеметником 80-ї окремої десантної бригади.

«Деякі із його побратимів досі воюють. Ми досі підтримуємо їх, допомагаємо. Тобто їх із гарячої точки перекидали в ще гарячішу. Він не був дуже позитивно налаштований. В усіх хлопців на фронті було видно по очах, що вони бачили, що там було», — говорить Ратмір Турчанінов.

Юрій Іванович загинув під час контрнаступу на Харківщині 28 вересня 2022 року.

«Він фактично залишився, щоб вони могли відступити. Він загинув разом з екіпажем свого БТРа. Він обіцяв, що прийде в зал. Він дуже хотів повернутись у зал. Хотів боксувати знову. Тому, що він закинув бокс у той момент. Обіцяв, що ми будемо боксувати разом», — згадує двоюрідний брат загиблого військового.

Юрія Івановича посмертно нагородили орденом за мужність ІІІ ступеня.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію загиблого бійця з Новоселиці Дмитра Ігнатеска, який після 20 років життя за кордоном повернуся, щоб захищати країну.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях напередодні Великодня на Центральній площі облаштували святкову інсталяцію (фото)
Великодню композицію «Писанковий узвіз» встановили перед чернівецькою ратушею. У композиції можна побачити воза, на якому стоїть лелека, що тримає у дзьобі кошик з писанками, а також біля нього розта...
Міський голова Чернівців Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 2 травня, міський голова Чернівців Роман Клічук під час щомісячної пресконференції відповів на запитання, які найбільше турбують чернівчан. Журналісти С4 зібрали найважливіше, про що гов...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано