За минулу добу шахраї ошукали ще трьох буковинок: скільки коштів видурили та які схеми використали

Пошук
UA EN

За минулу добу шахраї ошукали ще трьох буковинок: скільки коштів видурили та які схеми використали

Поділись новиною:

У вівторок, 26 березня, троє мешканок Чернівецької області потрапили на гачок аферистів і втратили 65 тисяч гривень.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Зокрема, 33-річна жителька села Рідківці, бажаючи отримати соціальну грошову допомогу, через один із месенджерів перейшла за надісланим фішинговим посиланням. Після цього жінка поетапно виконала всі дії, які їй пропонувалися та ввела реквізити своєї банківської картки. У результаті з її рахунку було знято 13 тисяч гривень.

За аналогічною схемою шахрай виманив гроші ще в однієї жительки села Рідківці: 36-річна буковинка позбулася 7 тисяч гривень. А з рахунку 35-річної жительки села Чорногузи невідома особа перерахувала 45 тисяч гривень.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують буковинцям про те, що не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та розголошувати свої персональні дані, до яких належать:

  • термін дії банківської картки;
  • PIN-код;
  • слово-пароль;
  • cvv2-код.

Також громадяни повинні пам’ятати, що довіряти інформації про соціальні виплати варто тільки з офіційних сайтів відповідних установ і організацій.

Нагадаємо, на майже 110 тисяч гривень ошукали шахраї чотирьох буковинок 25 березня.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано