На майже 110 тисяч гривень ошукали шахраї чотирьох буковинок минулої доби

Пошук
UA EN

На майже 110 тисяч гривень ошукали шахраї чотирьох буковинок минулої доби

Поділись новиною:

Упродовж минулої доби шахраї ошукали чотирьох мешканок Чернівецької області на майже 110 тисяч гривень. Зокрема, аферисти видурили кошти під приводом надання «соціальної допомоги» та «зміцненням захисту» банківських рахунків.

Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Так, 25 березня з повідомленням про шахрайство до Чернівецького районного управління поліції звернулася 58-річна місцева жителька, яка розповіла, що їй зателефонував незнайомий, який представився співробітником служби безпеки банку. Псевдобанкір запропонував чернівчанці зміцнити захист її карткових рахунків. Жінка довірилась співрозмовнику й надала всі реквізити та конфіденційну інформацію. У результаті чого з її картки зникло майже 95 тисяч гривень.

Ще однією жертвою аферистської схеми стала 26-річна жителька села Верхні Станівці. Як розповіла заявниця працівникам Вижницького районного відділу поліції, їй надійшло повідомлення від невідомого в месенджері про можливість отримання фінансової допомоги. Жінка перейшла за посиланням зі СМС та ввела реквізити картки. Унаслідок чого з рахунку буковинки зникло понад 10 тисяч гривень.

Крім цього, від шахрайських дій потерпіли ще двоє жительок Чернівецької області. Заявниці повідомили співробітникам поліції, що з їхніх ранків невідомі особи перерахували кошти. Таким чином 63-річна жителька села Карапчів втратила понад 3000 гривень, а 50-річна жителька села Тереблече — 1300 гривень.

За всіма фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, поліцейські розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголошують буковинцям:

  • не довіряйте незнайомцям;
  • завжди перевіряйте отриману інформацію;
  • співробітники банку не телефонують, щоб дізнатися реквізити вашої картки;
  • не переходьте за підозрілими посиланнями;
  • не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на невідомих сайтах.

Нагадаємо, 21 березня п’ятеро мешканців Чернівецької області стали жертвами шахрайства. Зловмисники видурили в буковинців кошти на загальну суму в понад 150 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано