Виставку живопису та графіки Миколи Бондаренка й Михайла Вілкова відкрили в Чернівцях (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Виставку живопису та графіки Миколи Бондаренка й Михайла Вілкова відкрили в Чернівцях (фоторепортаж)

Культура
21.03
17:18

Поділись новиною:

До 100-річчя від дня народження буковинських митців образотворчого мистецтва 20 століття в Чернівецькому обласному художньому музеї відкрили виставку Миколи Бондаренка та Михайла Вілкова «Живопис. Графіка».

До уваги шанувальників мистецтва представлені живописні твори Миколи Бондаренка (1924 — 1983) та Михайла Вілкова (1924 — 1992) з колекції Чернівецького художнього музею, відомих представників образотворчого мистецтва Буковини другої половини ХХ століття. Ці художники реалізували себе в різних жанрах живопису, але найбільш плідно — краєвидах. Вони в певній мірі визначили обличчя живопису Буковини зазначеного періоду.

Обидва художники не є корінними буковинцями. Микола Бондаренко народився в березні 1924 року в місті Маріуполь Донецької області. Мистецьку освіту майбутній митець здобував спочатку в Донецькій художній школі, а потім у мистецькій школі при Київському художньому інституті, де навчався у відомого митця та педагога, Народного художника України Карпа Трохименка. У Чернівцях Бондаренко проживав із 1960 року, а в 1972 році став членом Спілки художників України. У творчості живописець дотримувався настанов пленерного живопису, що проявлялося в декоративній розробці кольорів і в пастозному динамічному мазку. У пейзажах Миколи Бондаренка перед нами постають карпатські краєвиди, архітектурні пам’ятки України, мотиви буковинської природи в різні пори року.

Михайло Вілков народився в тому ж таки 1924 році в селі Блохіно Саранського району Мордовської АРСР. Митець закінчив Одеське художнє училище, а після навчання, в 1956 році переїхав до Чернівців, а членом Спілки художників України став у 1970 році. Працював він у галузі станкового живопису, переважно в жанрах портрету, тематичної композиції та пейзажу. У пейзажах автора відчувається ліричне сприйняття природи й підсилене звучання кольорів. Також Вілков був визнаним майстром індустріального пейзажу.

Триватиме виставка до 8 квітня.

Фоторепортаж: Тарас Піц

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано