Важлива історична знахідка: у Чернівецькому архіві виявили документи про події 1941 року на Буковині

Пошук
UA EN

Важлива історична знахідка: у Чернівецькому архіві виявили документи про події 1941 року на Буковині

Поділись новиною:

Працівники Чернівецького обласного архіву виявили додаткові документи про події 1941 року на Буковині. Знахідка містить свідчення про повстання буковинців у період після самого початку Другої світової війни на території України.

Про це на брифінгу розповів директор Державного архіву Чернівецької області Микола Рубанець, передають репортери С4.

За його словами, виявленні свідчення є безпрецедентною подією для історії України. Зокрема, були виявленні та оприлюднені документи щодо проголошення відновлення Української державності у період червня-липня 1941 року.

Виявлення цих документів є важливим історичною знахідкою, яка дає нові уявлення про події на Буковині. Документи засвідчують, що буковинці прагнули відновити свою державність і боролися за свою незалежність.

«Документи вказують також на те, що широкомасштабного розміру повстання вже набуло 28 числа. Очевидно, це такий подарунок ОУН-івців радянській владі, яка хотіла провести ряд святкувань на Буковини з метою мобілізації населення», – каже Микола Рубанець.

Працівники обласного архіву планують опублікувати виявлені документи у наукових виданнях та зробити їх доступними для широкого загалу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у сквері Дня вишиванки краєзнавці знайшли старовинні монети австрійських часів.

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано