У сквері Дня вишиванки краєзнавці знайшли старовинні монети австрійських часів

Пошук
UA EN

У сквері Дня вишиванки краєзнавці знайшли старовинні монети австрійських часів

Культура
21.06
13:50

Поділись новиною:

За сприяння міської влади у сквері Дня вишиванки, що зараз ремонтують, краєзнавці знайшли старовинні монети різних епох. Загалом виявили близько сотні металевих предметів, які мають безпосереднє відношення до минулого Чернівців і свідчать мультикультурний характер міста.

Про це йдеться у виданні BukNews, пише С4.

Нині сквер біля Соборної площі реконструюють, тож під час цього були зняті верхні шари ґрунту та асфальтове покриття доріжок, що дозволило виявити фрагменти кераміки, цеглу кінця ХІХ – поч. ХХ ст.

У виданні пишуть, що розташування скверу в середмісті Чернівців й численні події пов’язані з цією місцевістю давали надію на виявлення артефактів пов’язаних із місцевою історією.

Відтак за ініціативою відомого чернівецького історика, журналіста та краєзнавця Ю. Чорнея міській владі запропонували дозволити обстеження скверу за допомогою метелодетекторів для пошуку давніх предметів з металу.

Більшість знахідок становлять монети з різних періодів історії міста – від австрійської доби, через румунський і радянський періоди, до сьогодення. 

«Здійснені за сприяння міської влади Чернівців пошукові дослідження, яка підтримала ініціативу небайдужих городян, засвідчили: чернівецька земля зберігає у собі ще чимало таємниць, а важливі для історії міста знахідки можна виявити буквально під ногами», – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівцях піротехніки знищили боєприпас часів Другої світової війни.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На потреби освіти з бюджету Чернівецької громади спрямували майже 8,5 млн грн: на що витратять кошти
Під час сесії Чернівецької міської ради 25 липня на потреби освіти з бюджету виділили майже 8,5 млн грн, які використають для підготовки закладів до роботи у новому навчальному році. Про це повідо...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на липневе засідання (фоторепортаж)
У четвер, 25 липня, депутати Чернівецької міської ради зібралися на чергове засідання. На порядку денному — майже пів сотні важливих для міста питань, серед яких допомога ЗСУ, земельні питання та пер...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано