В «Укрзалізниці» пояснили, навіщо на вокзалі у Чернівцях встановили буржуйки — ексклюзив С4

Пошук
UA EN

В «Укрзалізниці» пояснили, навіщо на вокзалі у Чернівцях встановили буржуйки — ексклюзив С4

Поділись новиною:

У січні 2024 року у приміщенні чернівецького залізничного вокзалу з’явились буржуйки. Тоді міська рада направила припис на демонтаж конструкцій, оскільки будівля є об’єктом культурної спадщини.

Журналісти С4 звернулися з запитом до «Укрзалізниці», аби дізнатися, для чого зал очікування оснастили буржуйками.

У відповідь на офіційний запит в «Укрзалізниці» зазначили, що буржуйки встановили тимчасово у зв’язку з розгортанням в приміщенні стаціонарного пункту незламності. 

Станом на 6 лютого 2024 року буржуйки на залізничному вокзалі демонтували й замість них встановили інші. Також тут тепер є обігрівач.

У головному управлінні ДСНС в Чернівецькій області кажуть, що пожежну безпеку на залізничному вокзалі перевіряють працівники «Укрзалізниці» самостійно, оскільки їхня структура не підпорядковується головному управлінню ДСНС.

«Здійснюємо такі перевірки на дотримання вимог законодавства у сфері техногенної пожежної безпеки раз на п’ять років. Усі інші перевірки, не відомчі, ми не здійснюємо, тому що “Укрзалізниця” є окремий структурний підрозділ, який мають внутрішню пожежну охорону свою і вони самостійно здійснюють свої перевірки як у сфері запобігання, так і у сфері дотримання правил пожежної безпеки», – розповіла журналістам речниця ГУ ДСНС України в Чернівецькій області Мирослава Іванчук.

Нагадаємо, раніше в управлінні охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради С4 повідомляли, що буржуйки були встановлені на вокзалі без попереднього дозволу.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У бюджеті Чернівецької громади на оздоровлення дітей заклали 8,5 млн грн: хто може отримати путівки
Учні з Чернівецької громади, які належать до пільгових категорій населення, матимуть змогу цьогоріч безкоштовно відпочити у таборах. На це у бюджет заклали 8,5 мільйонів гривень. Про це під час пр...
У Чернівцях вуличне освітлення 8 травня працюватиме тільки на центральних вулицях
Через з масовані ракетно-дронові удари по об'єктах енергогенерації країни вуличне освітлення 8 травня у Чернівцях працюватиме тільки на центральних вулицях міста. Про це пише С4 з посиланням на Че...
Війна
08.05
14:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано