Україна перейде на літній час у ніч проти 31 березня

Пошук
UA EN

Україна перейде на літній час у ніч проти 31 березня

Поділись новиною:

У неділю, 31 березня, о 3 годині ночі, Україна перейде на літній час. Стрілки годинника необхідно перевести на одну годину вперед.

Відповідні зміни передбачає постанова Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року, пише С4.

Стрілки годинника в Україні змінюють двічі на рік. Весною в останню неділю березня країна переходить на літній час, а восени кожної останньої неділі жовтня – на зимовий час.

Як перехід впливає на організм людини

Перехід на літній час більш негативно впливає на організм, ніж перехід на зимовий час, пояснюють у Чернівецькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Це відбувається через те, що стрілки переводять на одну годину вперед, через що стає менш часу на сон й порушуються біоритми організму людини.

Крім того, переведення годинників може викликати проблеми зі здоров’ям у людей, які страждають від серцево-судинних і хронічних хвороб, а також може з’явитись дратівливість і перепади настрою.

Як легше пережити перехід на літній час

Щоб пережити перехід на літній час, фахівці пропонують декілька порад:

  • Необхідно лягати спати й вставати вранці раніше, ніж зазвичай, щоб отримати відчуття того, що ви виспалися. Швидше заснути ввечері допоможе теплий душ, а прокинутися вранці – контрастний.
  • Знижуйте навантаження, а важливі справи робіть у другій половині дня. Поки організм не перелаштується на новий час, особисті біоритми людини тимчасово зміщуються. Тож незалежно від того, жайворонок ви чи сова, складні завдання та прийняття важливих рішень краще відкласти на другу половину дня, тому що вранці організм ще занадто виснажений. При цьому не забувайте робити перерви протягом робочого дня. Якщо ви активно займаєтеся спортом, варто також ставитися до себе більш поблажливо.
  • Стежте за своїм харчуванням. Їжа з усіх факторів впливає на наше самопочуття чи не найбільше. Тому у цей час варто приділити особливу увагу правильному харчуванню. Слід виключити з раціону жирну і гостру їжу, обмежити солодощі. Ні в якому разі не нехтувати сніданком. Бажано споживати більше овочів та фруктів, але оскільки натуральні овочі з вітамінами зараз майже відсутні, не зашкодять вітаміни в таблетках. Можна у цей період пити зелений чай, як засіб підтримки організму в тонусі.
  • Більше гуляйте на свіжому повітрі та намагайтеся провітрювати приміщення. Можна зайнятись фізкультурою на балконі при відкритих вікнах – все це допоможе організму сприятливо закінчити один день і при повних силах розпочати наступний.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано