У Хотинській багатопрофільній лікарні відкрили відділення стаціонарної реабілітації

Пошук
UA EN

У Хотинській багатопрофільній лікарні відкрили відділення стаціонарної реабілітації

Здоров'я
03.04
09:34

Поділись новиною:

Відділення стаціонарної реабілітації запрацювало в Хотинській багатопрофільній лікарні. Його відкрили на базі колишнього неврологічного відділення та змонтованого модульного корпусу.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку начальника Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка.

Посадовець зазначив, що в січні Хотинська лікарня підписала договір із НСЗУ за пакетом «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах». За перший квартал амбулаторно послуги з реабілітації в закладі отримали 174 людини.

Загальна площа нового відділення складає 340 м2 та вміщує в собі 20 ліжок. На його капітальний ремонт спрямували 5 млн грн. У ньому забезпечені комфортні умови перебування пацієнтів та безбар’єрний доступ для маломобільних груп населення. А з пацієнтами працюють відповідні фахівці-реабілітологи.

«Для повноцінного функціонування відділення закупили реабілітаційне обладнання, і приміщення обладнане багатофункціональними ліжками. Це гуманітарна допомога від німецьких партнерів. Також Президент бізнес-спільноти CBG Сергій Левенець спільно з німецькими партнерами Blau-Gelbes Kreuz передали Хотинській багатопрофільній лікарні 13 спеціалізованих пневматичних тренажерів Enlaf-Novius для реабілітації військових. Вдячний благодійникам за підтримку надзвичайно важливої справи», — йдеться в дописі очільника військової адміністрації.

Також за словами Руслана Запаранюка, цьогоріч в області є вже 11 закладів, які надають амбулаторну та стаціонарну реабілітаційну допомогу, 9 закладів законтрактовані окремо на амбулаторну реабілітаційну допомогу, а 3 заклади проводять реабілітацію дітей віком до 3-х років.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Чернівецькій міській дитячій лікарні з’явився комп’ютерний томограф.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівецькій міській раді завершилася IV хвиля стажування молоді
Два місяці 46 студентів стажувалися у структурних підрозділах Чернівецької міської ради за економічним, юридичним, інвестиційним, екологічним, архітектурним та іншими напрямками. Про це повідомляє...
Коли школярі на Буковині підуть на літні канікули: оприлюднено графік
Більшість шкіл у Чернівецькій області підуть на літні канікули наприкінці травня. Свідоцтва про здобуття середньої освіти випускники отримають в червні. Про це повідомили в департаменті освіти і н...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано