У Чернівцях зацвіла форзиція (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

У Чернівцях зацвіла форзиція (фоторепортаж)

Поділись новиною:

Чагарники форзиції цьогоріч у Чернівцях через морози та похолодання не такі густі і квітучі, як минулими роками, та все ж своїм жовтим цвітінням тішать око перехожих, налаштовуючи на позитивні емоції.

Зафіксував період цвітіння форзиції наш фотокореспондент Тарас Піц.

Довідково.

Форзиція, або жовтодзвін (Forsythia) — рід чагарників та невеликих дерев родини маслинові, із красивими жовтими квітами. Рід містить 11 негібридних видів і поширений у східній Азії й на Балканському півострові.

Форзиція європейська (Forsythia europaea) росте в Албанії, Словаччині та на території колишньої Югославії, всі інші види — у Східній Азії (Китай, Японія, Корея). Така розірваність природного ареалу говорить про давнє походження цього роду. Наукова родова назва дана рослині на честь шотландського ботаніка Вільяма Форсайта (англ. William Forsyth), який обіймав посаду головного садівника Кенсінгтонського палацу та став одним із засновників Королівського садівничого товариства (англ. Royal Horticultural Society), — він привіз рослину з Китаю у Європу.

Форзиція росте швидко та не дуже вибаглива до ґрунтів, світлолюбна, теплолюбна. Використовують у садах та парках як декоративну рослину. Декоративні якості виражаються під час квітнення та з кольоровим листям восени. Поширена по усій Україні.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Благодійний ярмарок «Писанки для котиків ЗСУ» триває в Чернівцях (фоторепортаж)
У Чернівцях на пішохідній вулиці ім. Ольги Кобилянської триває благодійний ярмарок. Усі охочі можуть узяти участь у майстер-класах із написання писанок, а також придбати смаколики, сільськогосподарсь...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано