У Чернівцях у сквері навпроти ЧНУ відкрили пам’ятник Сидору Воробкевичу (фото)

Пошук
UA EN

У Чернівцях у сквері навпроти ЧНУ відкрили пам’ятник Сидору Воробкевичу (фото)

Культура
05.10
11:52

Поділись новиною:

Біля головного корпусу Чернівецького національного університету відкрили скульптуру видатному буковинцю Сидору Воробкевичу. Його виготовлення вартувало понад мільйон гривень, яке профінансували меценати.

Про це журналістам розповів заступник міського голови Василь Зазуляк, передає С4.

За його словами, скульптуру виготовили з бронзи, а зверху патинували, тож у залежності від погоди вона може змінювати колір. Також навколо пам’ятника планують встановити світильники, аби вночі чернівчани також мали змогу помилуватися ним.

Зазуляк зазначив, що біля основи скульптури є QR-код, перейшовши за яким можна дізнатися більше інформації про постать Воробкевича. Втім, технологія зараз недоступна, наповненням інформацією нині займаються працівники Чернівецького університету.

Конкурс на проєкт скульптури проводили декілька разів. Виграв його майстер зі Львова Степан Федорин. Його виготовленням також займалися у Львові, на це пішло близько чотирьох місяців.

«Були певні дискусії з приводу того, що якщо вшановуємо, то має бути щось більш величне. Я не поділяю цієї думки, оскільки, окрім того, що Воробкевич був видатним буковинцем, він також був близьким до людей», – зауважив заступник мера.

Фоторепортаж: Тарас Піц.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у сквері Дня Вишиванки невдовзі з’явиться пам’ятник композитору Володимиру Івасюку.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Як освячували вербу у Чернівцях (фоторепортаж)
Православні християни 28 квітня відзначають Вербну неділю — свято Входу Господнього в Єрусалим. Сьогодні у вірян розпочинається Страсний тиждень, який традиційно закінчується в суботу напередодні Вел...
У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано