Сильні зливи та підвищення рівня води у річках: буковинців попереджають про негоду  

Пошук
UA EN

Сильні зливи та підвищення рівня води у річках: буковинців попереджають про негоду  

Поділись новиною:

У Чернівецькій області з 2 до 4 липня очікується погіршення погодних умов. Синоптики прогнозують на території Буковини сильні зливи, внаслідок чого може піднятися вода у річках.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр з гідрометеорології.

Фото: pixabay

Так, увечері 2 липня та протягом 3 липня у Чернівецькій області очікується сильний дощ, гроза, місцями град, пориви північно-західного вітру до 17-22 м/с.

У зв’язку з цим синоптики оголосили ІІ рівень небезпечності – помаранчевий.

Разом з тим, на Буковині через значні опади з 2 по 4 липня прогнозують підйоми рівнів води на річках суббасейнів Пруту та Сірету. Очікується, що вода може піднятися від 0,5 до 1,5 м, а на окремих ділянках до 2,00 м.

Водночас, як попереджають в обласному центрі з гідрометеорології, у місцях проходження сильних злив буде відбуватися формування значного схилового та місцевого стоку, стрімке підвищення рівнів води на малих водотоках. У гірських районах існує загроза формування локальних селевих потоків.         

Слідкуйте за нами у Telegram     

Читайте також:

Чернівецька міськрада вкотре передала захисникам обладнання для боротьби з ворогом
Чернівецька міська рада передала воїнам 107-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ обладнання для боротьби з ворогом. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Че...
Зеленський посмертно відзначив 12 захисників із Чернівецької області високими держнагородами
Президент України посмертно нагородив 12 військовослужбовців із Буковини орденами «За мужність» ІІІ ступеня. Про це пише С4 із посиланням на Указ Президента України №401/2024. Воїнів відзна...
Війна
03.07
10:02
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано