Релігійна громада села Ржавинці проголосувала за перехід до ПЦУ

Пошук
UA EN

Релігійна громада села Ржавинці проголосувала за перехід до ПЦУ

Війна
26.11
11:20

Поділись новиною:

Громада Свято-Троїцького храму села Ржавинці, що на Заставнівщині, на парафіяльних зборах проголосувала за зміну канонічного підпорядкування з УПЦ МП до Православної церкви України.

Про це пише С4 з посиланням на священника Віталія Мензака.

За його словами, загалом на зборах були присутні 303 парафіяни. З них «за» проголосували усі, а «проти» не було жодної людини. Відтак, наразі громада готує документи для офіційної реєстрації.

Мензак додав, що це вже 16 громада на Заставнівщині, яка вирішила перейти до Православної церкви України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що священник церкви у селі Ржавинці Юрковецької громади передав храм у приватну власність Соціально-духовного центру на честь Святої Трійці, який зареєстрований за тож адресою, що й Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ МП.

Збори парафіяльної громади, на яких були присутні менше десятка людей, провели ще у серпні, проте стало відомо про це лише у листопаді, коли про подію розповів голова Юрковецької громади Віталій Шафер.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Не я б’ю – верба б’є: традиції, обряди та забобони Вербної неділі
Вербну неділю, або вхід Господній до Єрусалима відзначають щороку за тиждень до Великодня. Цьогоріч свято припадає на 28 квітня. Це є одним з найдавніших та дванадцяти найбільших свят церковного року...
У Чернівцях спалахнула масштабна пожежа у складському приміщенні (фото)
У Чернівцях зранку горіло складське приміщення. До ліквідації залучили 23 рятувальників і сім одиниць техніки. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано